Kus poes on ... kohapeal olemas?

Antt1
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 29 korda

Re: Kus poes on ... kohapeal olemas?

Lugemata postitus Postitas Antt1 »

Bränd võib olla sellepärast tähtis et pahatihti müüakse selliseid asju ilma aku ja laadijata. Esiteks on seade siis odavam ja palju neid akusid ja laadijaid ikka vaja on kui on ühele margile keskendutud.
Selline Makita fõõn https://www.verkter.ee/kuumaohupuhur-ma ... cification
ja aku/laadija tuleb lisaks otsida kui varemalt majapidamises Makita tööriistasid pole.
Müüja, Verkter, on leedukad. Ma pole sealt palju tellinud aga mida olen on paari päevaga pakiautomaati jõudnud.

Eelneva teema ehk nende laternate kohta veel niipalju et lisaks valgustemperatuurile (kollakas, normaalne, sinine jne) on oluline veel valgusallika CRI arv. See on võrdlus päevavalgusega. Mida väiksem see number on seda kehvemini on detailid ja värvid eristatavad.
Halogeeni valguses on pilt umbes nagu loomulikus päevavalguses ja see on hea valgusallikas. Igasugused luminofoorid on üldreeglina täielik pask.
LED-idel on CRI arv tavaliselt peale märgitud. Kui ei ole on ta all 80-ne ja mõttetu. Ja mida suurem number seda kallim lahendus.
Igasugused ehituspoodides müüdavad töölaua valgustid, prozektorid jms on paremal juhul CRI 80 ehk keskpärane. Ma nägin mõned aastad tagasi kurja vaeva et leida vähemalt CRI 90 ledribad sest nende valgel saab juba näputööd ka teha.

Auto või mootorratta led-laternatega võib olla sama kühvel et on võetud odavad led-id ja kehva valguse kompenseerimiseks nad eredaks (valgustemperatuur) ja võimsaks (W) aetud. Tulemuseks on et terve maailma on valge kuid ei näe mitte midagi.
Siin mõned graafikud et kuidas paistab detail erinevate CRI väärtustega.
https://www.kosoom.com/et/understanding ... s-meaning/

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kaupmehed, kaubandus & ühisostud”