Naastrehvid vs lamellid

morse
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 291 korda
Tänatud: 233 korda

Re: Naastrehvid vs lamellid

Lugemata postitus Postitas morse »

Ma olen ka hull naastrehvi fänn olnud aga muutsin usulahku.

Kodus kahest neliveolisest ühel on naastud ja teisel lamellid, nii et pidev ja pikaajaline võrdlusbaas on olemas. Ma ei ütleks, et naastuga tingimata turvalisem oleks - Harjumaal on talvel nii palju päris mööda asfaldit sõitmist, et pigem on just naast kehvema pidamisega ja lamellil enamus ajast eelis.

Täislaks vesisel jääl hoiad mõlema rehviga tagasi ja viimastel nädalatel on saanud lamelliga uisutada ning pole ka sellega miskit kurta - liigub ja pidurdab küll - ka vesisel mäel. Naast ilmselt nendes tingimustes on lõppkokkuvõttes eelises aga see ei ole minu kasutuses üldse määrav.

Olin just jaanuaris Pärnu maanteel ülijäisel teel rekkade ja bussi ahelavariis napilt osaline. Sõitsin lamellidega 4x4 Volvo S90ga. Kui nägin, et ees pilpaid lendama hakkas, siis alustasin pidurdamist ja sain lauslibeda jää peal ammu enne vajalikku kohta pidama. Minu taga oli mingi 100-meetrise pikivahega buss, kes lähenes väga kiirelt. Tõmbasin tee pervele ja buss sõitis rekkadele sisse. Nende masinatega pole muidugi aus võrdlus, kuid põnev juhtum illustreerima ikka. Tõsiselt enam ei igatse naaste (kusagil maal või mägedes ilmselt oleks teine jutt). Teise auto all on praegu naastud ja neid pole niipea vaja välja vahetada.

https://parnu.postimees.ee/7937057/via- ... -ja-veokid

PS! @will111 naast+lamell samaaegne lahendus ei ole vist kuigi legaalne. Ma kardan, et avarii korral võiks isegi kindlustusega probleeme tulla…

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”