Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Kasutaja avatar

Turist
Postitusi: 1225
Liitunud: 06 Mär 2020, 17:09
Tänanud: 88 korda
Tänatud: 180 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas Turist »

urmas66 kirjutas: 15 Veebr 2024, 17:12
Vesipõrandakütte hooldusvajadus on läbipesu, aga seda pole keegi isegi adekvaatselt suutnud välja öelda, et mis see õige ajaline faktor võiks olla. Olen kuulnud 5-st 10-st ja isegi 20-st aastast. Mul on siiani pesemata ja kohe 18a on süsteem töötanud. Olen mõelnud sellele ja järgmisel suvel võiks vist ära teha.

Ühel koolitusel mainiti, et 10 aasta jooksul võiks ikka korra teha. Tihti ei ole ka ainult põrandaküte, vaid on põranda- ja radiaatorküte koos. Mulle on tundunud, et radiaatoritesse tuleb setteid rohkem ja kui need süsteemid ühe veega on, eks siis need setted saavad liikuda ka põrandakütte torudesse. Ei ole läbipesu tehes niimoodi konkreetselt aru saanud, aga väidetavalt põrandaküttetorustike puhul on läbipesu vajalik seetõttu, et põrandakütte temperatuur on soodne mingit sorti "elu" tekkimiseks. Näiteks kui vesi mingis anumas mõnda aega seisab, tekib anuma seintele ja põhja libe kiht. Torudes pidavat midagi sarnast tekkima. Vahel mõnda mudafiltrit lahti võttes kohtab ka sellist libedat kihti, mõnikord on see päris paks ja takistab vee läbivoolu, samas harilikult on filtrid üsna puhtad. Ega enne ei tea kui lahti ei võta, põrandakütte torustikuga/radiaatoritega sama- läbipesu käigus näeb kas ja kui palju midagi välja tuleb.
Saan läbipesu teha, aga Harjumaale on suhteliselt kaugelt sõit, minimaalselt 400 €-ga peaks arvestama. Kui on väga palju kontuure või on kontuurid mitme kollektori küljes, siis rohkem. :bsmile:


romulus kirjutas: 15 Veebr 2024, 17:59
Giga on iga aasta hooldanud oma müüdud seadet, väidetavalt iga aasta läbipesu teha ei ole vaja. Eks ma siis käin neile jrg kord peale et hoolsamini hooldaksid, spetsid soovitasid :)
Reaalselt ei pruugi probleemi olla, aga soojusvahetiga on see asi, et sinna sisse ei näe ja läbipesu on probleeme ennetav tegevus. Oleneb vee karedusest, temperatuurist, tarbitud vee kogusest... Seal sees need plaadid on nii tihedalt koos, mõni mm on vahet ja juba suhteliselt õhuke katlakivi kiht võib mõjutada. Olen seda ka kogenud, et kui ühel hetkel katlakivist täiesti umbes on, ega siis läbipesuks kasutatav kemikaal sealt ka läbi ei lähe ja läbipesuga seda probleemi ei lahenda. SPA-des/veekeskustes ummistuvad nii kiirelt ära, et probleemide ennetamiseks pesevad mõne kuu tagant läbi. Kortermajal tavaliselt 1x aastas.

Ühe soojussõlmede tootja juhendist:
Manused
11.jpg

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”