Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Kasutaja avatar

claw
Postitusi: 506
Liitunud: 23 Juul 2013, 02:24
Tsikkel: pilusilm ja venelane
Asukoht: Tartu
Tänanud: 83 korda
Tänatud: 79 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas claw »

urmas66 kirjutas: 09 Veebr 2024, 15:02
claw kirjutas: 09 Veebr 2024, 14:35
Ma ei tegele küttesüsteemide seadistamisega enam ca 15 aastat vist, ammu juba teisel erialal. Tehnoloogia on muutunud, palju, aga termodünaamika ja füüsika mitte väga palju. Ja mul puudub huvi kellegi süsteemi ka üldse süvenema hakata.
Põhjuseks on see, et mind tegelikult ei häiri see, et sul palju kulub, olgu siis elektrit või raha. Kulub palju kulub. Iga mehe oma asi.

Aga palun mitte ainult oma näite põhjal mingit tõde kuulutada. Et vot mul kulus nii ja nii ongi. Ei ole. Sõltub. Valikutest.

Sama nagu nende päikesepaneelidega. Üks mees teeb sest tahab - teine tegustseb ainule exceli tabeli tasuvuse põhjal. Kumb neist loll on? Mitte kumbki? Mõlemad? Või sõltub? Millest?
OK,ei tegele enam, aga siis oma termodünaamika alaste (mis pole ju muutunud) teadmiste põhjal saab öelda, et millises osas ja mis on valesti. Või kui ei saa seda öelda,siis on ka kriitika tühja kohapealt. Või siis tegid kriitikat teadmata täpseid parameetreid ehk lahmisid niisama.

Mina panin siia reaalsed numbrid(faktid) ja saan nende reaalsust ka takka järgi tõestada.
Ehk ma väljendasin ennast halvasti. "valesti all" pean silmas, et kompenseerimise kulu on liiga suur selle kohta, et sul põrandaküte (maaküttega + suur soojainerts) on. Miks see nii, ma ei tea ja uurida ka ei taha/viitsi. Võimalik, et Will on siin põhjuse ära öeldnud, aga võib ka mingi muu põhjus olla.

S.t. midagi pole valesti, kui tuba ju soe on. Aga numbrid on ebaloogilised ja saaksid (peaksid?) olema paremad. Minu arvates on komenseerimise kulu liiga suur.
Ja räägin kwh-dest, mitte rahast.

Rahaliselt ju tasus ikkagi ära, vaatamata sellele, et numbrid on imelikud. Nii et sa kogemata tõestasid, et ikkagi tasub optimeerida.
Aga igasuguse optimeerimise aluseks on see, et küttesüsteem on korras, tasakaalus, läbimõeldud ja õigesti projekteeritud + sama ka soojustuse kohta.
Kui mingi a'la basseini kütmine käib, siis see ei allu enam tavapärasele loogikale nagunii.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”