Ideid prillipapadele. Prillid kiivris.
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 117 korda
Re: Ideid prillipapadele. Prillid kiivris.
Prille olen kandnud kogu oma teadliku elu ja kõik prillid olen ostnud kohalike müüjate käest. Seega otseselt ei oska kvaliteeti zenni või mõne muu väljamaise teenusepakkujaga võrrelda. Küll aga on viimased kohapealt ostetud läätsed (Singlevision RX TR GEN8 G 1,67 Max UV Q65) kõige kallimad (letihind 257€/tk) ja samas kõige saastamad, mis mul kunagi on olnud. Ma olen kunagi ammu (pakun 15 aastat tagasi) fotokroomseid klaase proovinud ja tollest ajast mäletan, et umbes aasta-kahega kaotasid nad enamuse oma fotokroomsusest ja jäid permanentselt kollakaks/pruunikaks. Aeg on edasi läinud, otsustasin uuesti proovida. Soovitati õhendatud klaase, minule vajaliku tugevusega läätsed pidavat siis paremini raamidesse sobima. Ei oska öelda, kas asi on selles õhenduses või milleski muus, kuid kokkuvõttes sain prillid, millel on vaatevälja servas räige kromaatiline aberratsioon. Praeguseks olen pea kahe aastaga sellega juba enam-vähem harjunud, aga mõnedes oludes on endiselt märgatavalt häiriv. Ma ei mäleta mitte ühegi varasema läätsega (sh klaasist 20+ aastat tagasi) vähimatki tajutavat kromaatilist aberratsiooni. Samas praegustel läätsedel fotokroomsus kui ongi degradeerunud, siis kindlasti mitte nii olulisel määral, kui eelmisel korral, nii et selles osas on asi paranenud.
Varasemast ajast meenuvad veel läätsed, mis paari aastaga kohutavalt ära kriimustusid. Neile järgmised kestsid ligemale 10 a ja väljastpoolt nägid lõpuks välja täiesti talutavad, kuid sisemine pind ilmselt ei olnud kriimustusvastase kattega ja oli puhastamisega väga ära kriibitud.
Joel
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.