Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas will111 »

Kas oled siiski täitsa 100% kindel, et see käes põlema läinud aku oli nimelt just Lifepo4? liitiumaku on üldiselt väga lai mõiste ja neid keemiaid on ju VÄGA erinevate parameetritega. ma ei tea, kas sellistes nö. ametlikes sõidukiakudes on ka mingit muud keemiat kasutatud...aga no välistada seda vast küll ei saa. eriti 10a tagasi.

Ma ei väida muidugi, et ükskõik milline liitium oleks päris sama nö. turvaline kui vana pliiaku...aga no lifepo'd peab ikka kuidagi väga julmalt väärkasutama minu meelest, et see totaalseks tuleohuks muutuks. ma ausalt öeldes isegi ei kujuta päris hästi ette kui hullult selle jaoks väärkasutama peab sest olen isiklikult pulli pärast igasuguseid katseid teinud paari celliga ja no täieti võimatu oli seda põlema saada. aga jah...see selleks, eks alati võib olla erinevaid kogemusi ja pole ilmselt välistatud, et mõni cell on lihtsalt väga raju tehase praak.

Mis puudutab reaalseid katseid ja mahtuvust siis minumeelest siin ei ole võimalik mingit lõplikku tõde kunagi kinnitada, ei minul, sinul ega kellelgi teisel. Loomulikult saab ükskõik millise lifepoga mahtuvustesti tehes saavutada piltlikult öeldes ükskõik milliseid tulemusi. Oleneb mis vooluga koormad, oleneb mis temperatuuril testi teed. Kindlasti on veel mingeid faktoreid, mis mul praegu meelde ei tule. Nö. andmelehel näitatu iseenesest pole ju ka mingi tohutu lõplik tõde, see on lihtsalt tootja test mingite x parameetrite juures. Mõnel on see liiga optimistlik ja mõnel teisel jällegi vastupidi üsna konservatiivne. Reaalne tarbija võib sul tarbida akust @1C rate, aga võib tarbida ka @0.5C või hoopis @0.2C rate. Kõigil juhtudel ju tohutult erinev tulemus kasutatava mahtuvuse mõttes. Ma ei oska siinkohal muud öelda kui seda, et olen näinud väga palju reaalseid SÕLTUMATUID mahtuvusteste uute elementidega, kus kätte saadud mahtuvus on suurem kui tootja spec ütleb. Loomulikult on ka vastupidiseid näiteid. Oleneb konkreetsest cellist ja loomulikult cellide kvaliteet ka natuke kõigub

Kusjuures autode koha pealt huvitav võrdlus. Aga minul on selles osas väga erinevaid näiteid. Enam mul neid alles ei ole, kuid enda erinevad 90ndate bemmid kunagi sõitsid ka kuluga selline 8-9 keskmiselt. 2000ndate oma sai hakkama juba 7-8ga. Samas oli mul pikka pikka aega üks 80ndate lõpu volvo, ikka endiselt bensukas muidugi, mis võttis keskmiselt alla 7 ning maanteel sai vabalt hakkama ka alla 6 :D Tänane bensukas võtab keskmiselt ~6 ja ma loen seda väga ökonoomseks mudelist, st. paljud uued autod millega olen sõitnud või mida lühemalt kasutanud, on olnud janusemad. Nii et jällegi...üldine trend võib selline küll olla, et tänapäevane auto on ökom, aga kivisse raiutud kindel reegel see ei ole

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”