Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Dusterx
Tsikkel: lc8adv,txt250,cm200t,ec300
Tänanud: 50 korda
Tänatud: 92 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas Dusterx »

Ma ütlesin, et siiani olid mu kulud 750-1000kw/h, siis tulevad võidud teises skaalas, hetkekuluga on tegu tõesti hobiga :D
Urmase arvestused rahas on suht õiged, park tasub ennast ainult siis ära, kui elad sitas kohas ja energeetikud ei saa pidevalt hakkama sulle elektri tarnimisega, lisaks tuleks suvel ülejääk elektriautosse vms tehnikasse saata pigem, mitte osta/müüa/kahetseda.
Minu eesmärk on ja oli see, et elamisel oleks võimalikult hea autonoomsus, ehk siis full offgrid võimekus, mul ei ole eesti tänasesse energiapoliitikasse mitte mingit usku, soodsamaks ei lähe miskit ja raha kontol hoida siin viimased paar aastat on ka väga mõtetu tegevus olnud. See, millega kütan jääb saladuseks, osalt puudega ja osalt millegi muuga. Kes arvutada oskavad, saavad aru, et 1l diisilt sisaldab üle 10kw/h soojuseneriat, asju põletada oskab inimene vägagi efektiivselt ehk siis liiter diislit ala 1,5 raha teeb kw/h hinnaks 15 senti, see on ilma igasuguste skeemitamisteta arvutus, kust saab kõvasti alla tulla, lisaks loob võimekuse osta terve talve küte ette ära ja tehku seal "börsil", mis tahavad. Ja lumekoristusega paneelidelt on selline lugu, et kui nad talvemõistes õiges nurgas on ehk siis 45-50 kraadi ja sutsu rohkemgi püsti, siis enamus lund paneb ise suusad sealt ja ei pea kottigi tegema, tootlikkus võib veidi kannatada päikeseliste ilmadega, kuid nov kuni veebruar on neid mingi 3 vist :D katused ja muud fix asendis kohad on raiskamine ausaltöeldes.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”