Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?
-
- Tsikkel: lc8adv,txt250,cm200t,ec300
- Tänanud: 50 korda
- Tänatud: 93 korda
Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?
Mina olen see loll, kes päikesepargi pani ja muuseas ka puhastan neid, selles kuus olen saanud 150kw/h, mul on 11kw paneele, 10kw inverter. Inverter peab olema a-sümeetrilise väljundiga ning toetama mõistlikus hinnas akusid, ilma akudeta suht mõtetu, oman ka müügiluba, kuid see on nii-naa asi, täna nullist alustades ostaks auditi ja muu pasa asemel 5kw/h akut juurde
Täna olen börsil, ostan enamasti ainult öise tariifi ajal. Akut võrgust laadides peab hinnavahe olema vähemalt 5 senti, et õigustaks ja toidaks ära kulud/kaod. Suvel hakkab akupank mu elektrit müüma siis, kui sellel ka hind on, mitte miinustundidel. Ajastan oma kütteid läbi akukasutuse enamasti, sooja vett teen siis, kui päikesest miskit tuleb (kui räägime elektrist). Paneele puhastada või mitte-sõbral on paneelid katusel, pole ligipääsu, sai eelmine kuu 7,5kw/h elektrit, ma sain 75kw/h. Kuna mu tarve tuleb see kuu umbes 250kw/h siis jään pättidele võlgu ikka väga väikese summa, kui üldse, sest börsimiljoni päeval sõid nad kenasti selle hirmsa nubriga elektri mu akudest omale
(see väike tarve tuleb sellest, et loobusin elektriküttest sellest kuust, tavatarbed sellistel aegadel olid mwh kuus)
Akude eest on täna loogiline maksta 1500 raha 5kw/h ja seda siis lifepo4 elementide eest.

Akude eest on täna loogiline maksta 1500 raha 5kw/h ja seda siis lifepo4 elementide eest.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.