Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas joel »

urmas66 kirjutas: 13 Jaan 2024, 15:35
Ringvaate saates oli millagi aastapäevad või rohkem tagasi ühe tegelase elamisest saatelõik,kus ta selgitas kuidas ta energiat säästab ja mida ta selleks teinud on. Kui ma seda vaatasin,siis sai kohe selegeks,et mina seda asja omale ei oskaks ise teha(ta oli ise progenud omale mingid programmid,mis tal seda kõike juhtisid)ja see oleks ka piisavalt kallis,et selle peale mitte hakata kulutama. Ta vist isegi nimetas numbri,mis see kõik maksaks,kui seda peaks soetama. Tal oli see kõik vist koostöös päikesepaneelide ja salvestamisega ning tegevus pigem ta enda hobi. Kui vaadata, mis maksab mingi akukomplekt,mis suudaks ka maasoojuspumpa kas või tunnikese või kaks töös hoida,siis selle säästmata raha eest saan mina elektrit osta elupäevade lõpuni.
Ei pea ju minema välja täispangale "kõik või mitte midagi" suhtumisega, nii et kui salvestid, automaatsed börsihinna jälgimised, päikesepaneelid, iga tarbija reaalajas eraldi juhtimised jne tundub liiga keeruline, siis polegi mõtet ja võimalust mitte midagi teha. Kui lülitada maasoojuspumpa päevaprogrammiga kellaga hommikul ja õhtul välja nendeks mõneks tunniks, kui pikema perioodi keskmisena on elekter kõige kallim, ei maksa see lahendus suurt midagi ja kevadeks on suure tõenäosusega end juba tagasi teeninud (mõistagi ainult börsipaketi korral).
Joel

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”