Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas will111 »

oil, vastuseks sinu küsimusele mahtuvuse kohta - jah. kui arvestad 1kw pumba võimsuseks ja tahad kütta aku pealt just sellise sisendvõimsusega 24 tundi siis peaks arvestama tõesti paki mahtuvusega 24kwh, no tegelikult pigem ehk nii 25-26 sest mingisuguse "conversion loss" on ka. arvestama peaksid aga niimoodi, et päris otsast lõpuni tühjaks sa akupakki 99% juhtudel siiski ei tõmba. suurem osa akutsükleid võiksid siiski jääda kuskil nii 50-75% kogumahtuvuse vahele. aga no ega suurem osa aastast muidugi väljas räige pakane ei ole ka, samuti pole kw hind õnneks koguaeg laes, vaid tavaliselt vaid umbes 6-12h per päev ja pigem mingitel teatud päevadel mitte päris järjest. kui on nädal aega järjest 24/7 euro+ kilowatt hind siis ei aita nagunii mitte miski ega keegi...peale ahjukütte või diiselgeneraatori :) aga selline oluokrd on suht võimatu õnneks sest suur osa tarbimisest langeb nii ehk naa ära umbes 23st õhtul kuni 7 hommikul ja uuesti kuskil keskpäevast kuni 18ni õhtul. see on garanteeritud ja jääb alati nii olema

Linki ei ole, tehti lihtsalt mulle konkreetne pakkumine konkreetse inimese poolt. Võite minna ja uurida fb grupist, päikeseenergia või mis iganes selle nimi oligi. Seal on neid pakkujaid tegelikult mitmeid, just paar päeva tagasi nägin ühte kes pakkus samuti euroopa laost väga hea hinnaga lifepo elemente. 300'se elemendi hind on täna juba alla 100e

Kui on soov nimelt kuskilt lingist vaadata siis võib külastada netilehte www.nkon.nl
Akupaki mahtuvus (minul) ei pea olema 20khw, vaid pigem jääb sinna 10khw kanti. Elemendid on 180ah, kuigi testitult annavad max natuke rohkem ka välja. Pump võttis mul kõige rajuma pakasega 800-900w seinast. Mõistlikuma ilmaga võtab kuskil 300-500w ja sügis-kevad üle 200w ei võta. Loomulikult need on numbrid MINUL. Ma ei väitnud, et kõigil ongi täpselt samamoodi või et urmase pump võtab täpselt samapalju voolu. Ilmselt jah temal oleks vaja rohkem mahtu ja maksaks ~300ah jagu akusid natuke rohkem, vast sinna 1500-1700 kanti pigem ninv olenevalt täpsest tarbimisest (mul pole õrna aimugi, mis see temal on..) kestaks see aku keskmise talveilmaga siis võibolla 8 või 6h. Igaljuhul rohkem kui tund aega ning igal juhul elaks vajadusel need ~6h kallist tundi iga päev üle. ning selge on ka see, et ega nüüd nii hirmus kallis see aku ikka ei oleks, et rikas rahaboss seda osta ei jõuaks :D see oli jutu mõte...kuigi tegelikult pole suure betoonimassiga talvitajal loomulikult ilmtingimata mingeid akusid vaja. vabalt võib pumba ka lihtsalt 6-8 tunniks kinni panna ning absoluutselt mitte midagi ei juhtu. Tuba jahtub võibolla kraadi, äärmisel juhul 2 võrra

edit: vaatasin just konkreetse hinna järgi, mis avalik ja nö. üks pakkumine kõigile eelpool mainitud lehel. isegi 305ah EVE grade A elemendid (koos saatmisega eestisse) tuleks täna juba vaid 1450 eurot. see on siis 15kwh pakk. tegelikult saaks muidugi sellest veelgi tunduvalt soodsamalt, kes ostab näiteks firmale, kes ostab "sõbraga kahe peale" ja veel ka pisut suurema koguse. aga ühesõnaga, palun väga...hakake siis tellima, kõik kes siin järjekorras olid. akusalvestus ei ole tänasel päeval mitte midagi kallist, kui suudad nii palju ise teha, et keerad mõned mutrid kinni ja ühendad ühe elektroonikavidina nende külge ise juhtmetega ära. kui seda teha ei suuda siis arvesta minu toodud hindaga x2...aga eks "teenus" ongi kallis, härrad!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”