Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas bitter »

Turist kirjutas: 10 Jaan 2024, 13:43
Ain kirjutas: 10 Jaan 2024, 13:28
Kohati ongi huvitav vaadata suurt pilti kuidas mingi seltskond räägib, et ma ei viitsi sellega tegeleda ja ma teen seda nii ja ostan sellise hinnaga jne. aga mingite väiksete asjadega otsitakse/lunitakse hinnaalandusi...
Ja samas kõik need, kes spetsiaalselt just ööseks odavaima elektri ajaks pesumasina tööle programmeerivad ning tsentrifuugi müra naudivad (ja lasevad seda ka naabritel nautida), lootes sellega paar senti säästa, ei lähe Maximasse kõige odavamat saia ja piima ostma ja maksavad ilmselt juba ühe saia või piima eest rohkem kui ühe öise pesupesemisega "säästeti". :wack:
See viimane jutt sisaldab liiga palju küsitavaid eeldusi. Näiteks meil on pesumasinad (riiete-; nõude-) aegade algusest käinud valdavalt öösiti. Magamistoad on masinatest piisavalt kaugel ja nad ei sega. Naabrid ei puutu üldse asjasse :). Kunagi korteris panin pesumasina keldrisse (2 trepimarssi allpool), ikka müra pärast. Toite vedasin oma klemmilt, ei kasutanud üldelektrit.

El. pakett on börs. 10a vana maasoojuspump kütab betoonpõrandaid ja ~150€ börsikontroller optimeerib (ise ühendasin MSP juhtplokki. Fkng wago vedruklemmid rsk :twisted:). Enne suuremat pesu vaadatakse börsihinda ka. Mitte, et oleks rahaliselt oluline vaid nii tundub õige ja mõistlik. Piiratud ressurssi ei priiska vaid tarbime säästlikult (odavamal ajal). Toit võeti ka teemaks. Samuti piiratud ressurss. Ei raiska, ei viska "kpv läbi" automaatselt ära. Üldiselt saab ära kasutada. Eelarve ei sunni aga see tundub õige. Toidupoes vaatame hinda JA KUUPÄEVA. Nüüd - kui suuremad kulud on mugavalt kontrolli all - no keda kotib, millise leiva ma korvi panen?! Loomulikult selle maitsvama, s.t. kallimast otsast 8). Aga ma tean millised mu lemmikud lähevad kiiremini hallitama ja millised säilivad. Ostes võtan seda arvesse, koos kpv-ga.

@claw just nii. Pole tähtis mida üks v teine eelistab oma kodus aga vildakad, ebaloogilised üldistavad väited tuleb ära klaarida.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”