Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

hmm
Tsikkel: K-58, M103, jawa 360
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 121 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas hmm »

Eile tegin siinnse postituse valmis, kuid mõtlesin, et ah mis seal ikka pajatada....
Minu on majapidamises kasutatav sisendenergia ainult elekter (no jätame peensused välja nagu inimesed ja kaudne väilskeskkonna temperatuud....).
St tahkekütusel pliit on olemas, kuid ei kasuta - ei viitsi. Maja ~140m3 kahekorruselist köetakse maasoojuspumbaga (Thermia Diplomat Inverter M (3-12 kW)), 1k betoonpõrand, 2 korrus suured AL radiaatorid (vot see oli ehituslik möödlaskmine, oleks pidanud ka 2k põrandakütte panema saanuks pumba küttevee tempi madalamaks) + soojustagastusega ventilatsioon. Lisaks tarbib ka garaazh (mitteköetav, pigem tuulevari) mingis osas elektrit tööriistad + jahedamal ajal 2x2kw elektripuhurit). Elurumide sisetemperatuur on talutav 22 kraadi koguaeg.
Detsembri kuu rahaline kogukulu maja energiatarbimise eest oli 198€ (elektrumi fiks pakett 0,117€ kw/h), energiat kasutasin selle eest ~937kWh (tasu siis 110€, millele läks juurde nii võrgutasu ja taastuvenergia + km).
Elukoht (maja+kõrvalhoone/garaazh) tarbib aastas ~7200kWh jagu elektrit, miinimum 367kWh juuli2023, max 1137 märts 2021 (krt teab, mis siis juhtus....) muidu on piik seal 1000 juures) jaanuar-detsember.
Olen aru saanud, et minu "ei viitsi" maksab mulle keskmiselt ~20€ kuus ehk, kui sedagi - samas ei pea ma igapäev muretsema/jälgima/aega kulutama, et omada täiendavat infot elektri börsi toimimisest.
Muide enne seda elektri hindade kallinemisi (<2022) oli mul max elektri rahaline kulu seal 165€ juures, kunagi tehtud fiks pakett 0,05€ kWh. Seega 0,05->0,12 peale minnes on külmadel kuudel lisandunud ~30...50€ No big deal.

Mulle meldib mitte muretseda oma eluaseme eest (ma ei taha olla eluaseme teener, katlakütja), sest olen ta ju valmis teinud ja las nüüd tema hoolitseb minu eest. Ma olen süsteemi ehitanud sellise, kus on väga vähe täiendavaid elektrilisi aktiivseid ajameid/kontrollereid... suurem osa töötab füüsikaseadustel ilma täiendavate sekkumiseta - see tähendab, et annan hetkelises efektivsuses järgi, kuid pikemas perspektiivis on vähem hoolt/tehnika vahetusi.
Tõesti, kui süsteem ise on nii tark, et kasutaks börsi tõuse ja langusi... kuid jälle üks elektriline vidin juures, mis vajab mingi hetk tähelepanu.

Kogu selle üleliigse 20...30€ aja panen mootorratastega/motovaldkonna tegelemisele
Tõenäoliselt ma hakkaksin viitsima, kui sisetemp pole enam püsivalt 22 kraadi (st tekib täiendav häirekell naise poolt) ning tekib kitsikus seda ~200€ maja energia kasutamise tasumises.

no selle kribamise ajal on juba 2 postitust täiendavalt tehtud... aga kiidan ikkagi ka enda valikuid :lol:
5aastat 50+ vanuste ratastega (Iz jupiter3, Iz49, Iz Planeta Sport, Kovrovets K58, Jawa360) sõidud Balkanil ja selle lähistel https://www.facebook.com/groups/471167806998913

Riga7 (1972) 49cc -> Kovrovets K58 (1958) 124,7cc -> K58@100 173,7cc-> Minsk M103 (1963) 124,7cc -> Jawa 360 + velorex 560 (1972) 344cc -> Jawa 559 (1965) 248,9cc -> Kovrovets K-175 (1958) 173,7cc -> Triumph Bonneville T100 (2019) 900cc

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”