Kuidas rikutud kruvid lahti saada?


Antt1
Postitusi: 75
Liitunud: 03 Aug 2022, 20:29
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda

Re: Kuidas rikutud kruvid lahti saada?

Lugemata postitus Postitas Antt1 »

Nozzu kirjutas: 07 Jaan 2024, 22:54
Aga see kruvipea otsas ära puurimise variant....mis siis edasi saaks? Kuidas see sisse jäänud kruvi könt sealt pesast kätte saadakse? Tagurpidi peenikese puuriga?
Mitte ainult pead ei puurita ära vaid sügavamale, nii et kruvi sisse tekiks ava. Sellesse hakatakse ekstraktorit keerama ja et see on vastupidise keermega ning koonuses kiilub ta end kinni ja keerab kruvi välja.
Väliselt on suuremalt jaolt sellised.
https://www.autokaubad24.ee/et/tooted/k ... ajad-5-osa

Need on nummerdatud ja vastavate puuridega komplektis. Tuleb võtta kruvile ja ekstraktorile sobiva suurusega puur. Kui puurida liiga peenike auk siis ei ole sellest eriti kasu ja ekstraktor võib sinna ära murduda. Kui liiga jäme siis võib keerme ära rikkuda.
Kui ekstraktor sellesse auku ära murdub on vähe suurem jama. Murduda võib üsna lihtsalt sest nad on tööriistaterasest ja üsna haprad. Sellist murdunud ekstraktorit omakorda puurida pole enam huvitav. Seepärast, kui näha et ei tule pole mõtet väänata vaid pigem terve kruvi välja puurida ja vajadusel uus keere teha.

Kui selliseid peenikesi kruvisid puurida siis pigem zablooniga. Pane puur läbi paraja pikkusega ja täpse puksi mis juhib teda piki kruvi telge. Muidu hakkad sealt peast puurima, hoiad trelli või detaili 15 kraadi viltu ja juba lähebki kuskil keermesse.

Kuigi - kui selle karburaatori pilti vaadata siis ilmselt tuleb pärast kruvipeade ärapuurimist kaan maha. Siis jäävad kaane paksused töngad püsti ja neist on juba lihtsam kullinokkadega kinni saada.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”