Tuuletümitamine ehk wind buffeting
Re: Tuuletümitamine ehk wind buffeting
Tere, mul oli täpselt sama mure ja pm sama rattaga. Esialgu panin kõrgema Givi klaasi. Läks nagu paremaks aga mitte päris, teiseks muutsin klaasi kaldenurka. Probleem nende püstiste sport- touring tüüpi ratastega on pikematel tüüpidel see, et pea asub klaasi ülaosast liiga kaugel. Tuul keerab enne alla tagasi kui üle pea jõuab. Minul muutis 2-3 kraadi oluliselt olekut paremaks. Ideaalseks läks siis kui lisasin veel ka selle lisa klaasi ülaosasse. Nüüd on tõsiselt hea, ütleme, et enne oli 2/10 siis nüüd on 9/10. Ja lisaks veel kiiver ka. Mu uus Schubert E1 on küll vaiksem müra poolest aga vibrab oluliselt rohkem tuules kui vana juust HJC...siltz kirjutas: ↑06 Jaan 2024, 23:36Tervist, kallid kaasratturid.
Tausta mõttes, olen 194cm pikk ja sellest puudest tulenevalt sai oma elu esimeseks hooajaks hangitud natuke püstisema asendiga 2008 Versys 650. Eelmiste omanike modimiste tulemusel on sellel Givi D 405 ST kõrgem tuuleklaas. Mingi hetk hooaja lõpu poole hankisin ka miskise Hiina päritolu lisajunni tuuleklaasi kõrgenduseks n-ö.
Probleem aga on selles, et vahet pole kui kõrgele/madalale (3 astet) selle tuuleklaasi sätin ja kas see hiinakas küljes on või mitte, on mu pea selles va turbulentsitsoonis. Ostes oli tuuleklaas (ilma hiinakata) alumises asendis ja sõber (20+- cm lühem vast) sõitis ja kiitis et hea vaikne on. Minul aga mängib tuul pea peal trummi, nii et võtab silmanägemise ära. Ok, tõstsin kõrgemale klaasi, erilist vahet polnud. Hiinakas pisut aitas, ehk siis pisut ettepoole küürutades saab natuke vaikust ja rahu nautida, aga pole just sõiduasend mida pikematel sõitudel jaksaks hoida. Kõrvatropid 37db on kõrvas alati sõites, aga sellegipoolest sain müra tõttu augustis 1500km tripil kerge tinnituse, iniseb siiamaani.
Ja siis küsimus: kas on siinsetel pikkadel kogemust, kuidas olukord talutavaks teha? Kas lühem, või hoopiski veelgi pikem tuuleklaas? Üldse ära võtta? Eriti üle 90 km/h nagunii ei sõida, oleks nagu naked fiiling?
Ma olen päris hulga tuuleklaase ostnud ja katsetanud ennem kui enda jaoks põhimõtted paika sain. Alguses tundus lootusetu.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.