Abimootoriga jalgratta ost?
Re: Abimootoriga jalgratta ost?
jah, tõsi...kuigi olgem ausad, isegi see õnnetuse asi pole päris mustvalge. oleneb ikka millise õnnetusega täpsemalt tegu on ka
iga väiksema asja puhul ei hakka keegi mingit ulmelist ekspertiisi tegema. ja ma räägin konkreetsest kogemusest, mitte küll enda omast antud juhul. muidugi kui sa tõesti just 50+'ga sirgelt kuskile sisse ei lennanud ja kedagi ära ei tapnud või mõnda autot lohku ei sõitnud, siis on ilmselgelt juba vähe teine teema.
aga üldiselt jah, olen nõus. kuigi, iroonilisel kombel ma toosama kord ~50ga poodi tuhisedes sõitsin mööda mitte ühest, vaid KAHEST erinevast patrullist
Üks tuli siis vastu ja teine seisis foori taga kristiine ristmikul. Tõsi jah sellest teisest möödudes ei olnud kiirus vast enam päris 50 ka, aga no 40 ikka. Järgi ei tulnud neist keegi ja eks neil oleks ausalt öeldes olnud ka paras jauramine hakata järgi tulema. Parimal juhul prooviks nad hakata mõnda ratturit maha võtma ehk kuskil külavahe tee ääres. aga mis puudutab seda jalgade puhkamise, või poolpuhkamise või mille iganes hindamist siis see on reaalsuses kõrvalt vaataja jaoks täiesti võimatu! ma väntan seal ratta seljas "poole jõuga" täpselt samamoodi nagu ma väntaks seal täie jõuga. sama kehtib ka veerandi jõu puhul jne. isegi vabajookusega on see asi, et kui sa juba korra oled rattale hoo sisse vändanud siis tegelikult hea rattaga ja õiges asendis olles saad selle vabajooksuga päris korraliku kiirusega veereda küll, arvestatava vahemaa. seega on kõrvalt ikka mega keeruline hinnata, et kui palju mingi mootor nüüd aitab või kui palju mees ise rambo on.
paraku nii ongi, mis puudutab siis neid niinimetatud legaalseid rattaid, et selle totaka seaduse pärast on nad totakaks nuditud. või noh, kuidas kellegi jaoks...aga minu silmis see nii on. ja seetõttu ma sellele seadusele ka tuimalt vilistan. õnneks saavad ka politseinikud üldiselt sellest aru, et eks mõned seadused teatud kontekstis ongi suht napakad. samas kui sa tõepoolest kunagi, mitte kuskil ei tahagi sõita kiiremini kui täpselt 25 siis tegelikult justkui pole ka probleemi. ja seega osade jaoks need kriipsu pealt piiratud poerattad sobivadki. näiteks üks üsna korralik tõuks (48v), mis mul oli enne seda jalgratast mõnda aega...see oli võimeline sõitma idee poolest ka peaaegu kuni 40kmh, kuid piirasin selle püsika ise vabatahtlikult 25 peale ära. selline kiirus tundus lihtsalt kõige praktilisem. jalgrattaga oleks see aga lollus sest on palju kohti, kus niivõrd olematu kiirus lihtsalt ei ole mõistlik ega praktiline (minu oskuste ja sõidukogemuse, ja selle konkreetse sõiduvahendi juures). ma ei hakka näiteks suvisel ajal sõitma linnast maale, piiratud kiirusega 25. see oleks mõttetu, lihtsalt mõttetu ajaraisk. aga 50ga juba täiesti võib, sest nii läheb vaid ~15-20min rohkem aega kui autoga ja ühtlasi saab mõõduka, aga mitte ülemäära jõhkra trenni ka teha.
panen paar lubatud pilti ka
https://www.upload.ee/image/15821667/20 ... 180740.jpg
https://www.upload.ee/image/15821670/20 ... 180753.jpg

aga üldiselt jah, olen nõus. kuigi, iroonilisel kombel ma toosama kord ~50ga poodi tuhisedes sõitsin mööda mitte ühest, vaid KAHEST erinevast patrullist

paraku nii ongi, mis puudutab siis neid niinimetatud legaalseid rattaid, et selle totaka seaduse pärast on nad totakaks nuditud. või noh, kuidas kellegi jaoks...aga minu silmis see nii on. ja seetõttu ma sellele seadusele ka tuimalt vilistan. õnneks saavad ka politseinikud üldiselt sellest aru, et eks mõned seadused teatud kontekstis ongi suht napakad. samas kui sa tõepoolest kunagi, mitte kuskil ei tahagi sõita kiiremini kui täpselt 25 siis tegelikult justkui pole ka probleemi. ja seega osade jaoks need kriipsu pealt piiratud poerattad sobivadki. näiteks üks üsna korralik tõuks (48v), mis mul oli enne seda jalgratast mõnda aega...see oli võimeline sõitma idee poolest ka peaaegu kuni 40kmh, kuid piirasin selle püsika ise vabatahtlikult 25 peale ära. selline kiirus tundus lihtsalt kõige praktilisem. jalgrattaga oleks see aga lollus sest on palju kohti, kus niivõrd olematu kiirus lihtsalt ei ole mõistlik ega praktiline (minu oskuste ja sõidukogemuse, ja selle konkreetse sõiduvahendi juures). ma ei hakka näiteks suvisel ajal sõitma linnast maale, piiratud kiirusega 25. see oleks mõttetu, lihtsalt mõttetu ajaraisk. aga 50ga juba täiesti võib, sest nii läheb vaid ~15-20min rohkem aega kui autoga ja ühtlasi saab mõõduka, aga mitte ülemäära jõhkra trenni ka teha.
panen paar lubatud pilti ka
https://www.upload.ee/image/15821667/20 ... 180740.jpg
https://www.upload.ee/image/15821670/20 ... 180753.jpg
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.