Võrtsjärve Enduro 2023 - soovitused algajale

Kasutaja avatar

Junzu
Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 11 korda

Re: Võrtsjärve Enduro 2023 - soovitused algajale

Lugemata postitus Postitas Junzu »

Eestis sellistel pasa sõitudel on Mitas 745 kunn. Viimasele HardEsti Sadala etapile panin ka uue 754 alla ja vedas igast kulla klassi tõusust üles väga kenasti. Mul on garaazis hetkel 5 erinevat tagarehvi mudelit (Michelin, Mitas, Metzeler jne). Igapäevaselt trenni tehes sõidan ka sellega - ta rsk ei kulu ära ka. Panin eelmisel aastal enne klaperjahti alla ja siiamaani kasutan trennis. Mitase supersoft on paari korraga õhtal, nupud nagu küljest rebitud (eriti kui Aidus või Sirgalas käia). Ühesõnaga kui oled laisk siis lükka see alla ja ongi hästi. Juurika peal võibolla on ka paremaid rehve aga seal loeb pigem sõidutehnika. Loeb ka see, mis seal rehvi sees on ja mis rõhuga sõita. Ma kasutan enamasti tublissi taga, vahel panen pooliku mousse ka sisse kui kivide peale lähen. Üldiselt 754 on päris paksu karkassiga ja torkele vastupidavam - võrtsule mousset ei pane. EF07 näiteks on palju õhem ja pea igakord olen Idas tagasi tulnud katkise rehviga - siis aitab mousse. Veel on võimalik ainult mousse panna. Uus mood on Lucioli sisekumm (7mm paks lohv millel on rehvilukud ka küljes). See päris hea asi - saad ka rõhku muuta vastavalt rajale ning on päris torkekindel. Ma panen Võrtsule arvatavasti mingi 0,4bar taha - ees on Michelini StarCross5 moussega.

Joogokott tasuks jah voolikuga muretseda (taivosterist saad nt ainult sisu osta ka, ei pea tervet seljakotti ostma). Aga noh, kui aega on siis võid pikutada ja pikniku pidada. Babywipside asemel võtaks ma salvrätte vms. Kui märg ilm, siis vaja kuivaks tõmmata prillid, muidu veetilgad moonutavad jubedalt ja vähemalt minul on päris ebamugav sõita. Rulliga prill on ka hea alternatiiv.

Männiku on suht sarnane Võrtsule. Seal leidub samuti pehmet turvast ja juurikaid ning laineid. Palkide pärast ma väga ei muretseks. Võrtsul need pole eriti suured ja kui on, siis saad kasvõi kuidagi ümber neist vajadusel. Põhiline on, et proovi palki võimalikult risti ületada, väikese hooga ja ära istu sadulas vaid ole püsti.
SM570R 04' ->Z750 05'->Z1000 03'->R1 04'->R1 04'->GSX1300R 00'->Z750 04' & CB600f 01'->Z1000 03'->Z1000 03'->Buell XB9R->ZX10R 05'-> KTM SM950 04' & R6 07'->KTM 950SM 07'->KTM 990SD 07' ->Z1000 2011'->TE300i 19 ->EXC300 22''->890 Adventure R 23' & FE350 20' & TE300 24'

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”