Automaksu mõjust mootorattturitele.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7219
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1877 korda
Tänatud: 521 korda

Re: Automaksu mõjust mootorattturitele.

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Ain kirjutas: 04 Juul 2023, 20:41
Tead ütlen ausalt... ega ma ei tea sellest majandusest riigi tasemel suurt midagi... Selge on see, et iga asi midagi lõpuks muudab ja mõjutab aga suures kogumis ilmselt mina seda adekvaatselt hinnata ei suuda. Selleks on inimesed õppinud ja koolitanud ennast. Jätan selle nende teha ja otsustada.
Olen proovinud oma elu elada ja hakkama saada. Tööd olen kogu elu järjepidevalt teinud ja puhata olen saanud max 2 nädalat jutti. Mingit abi ei ole vajanud ja kui näiteks kodualuse maa maksuvabastus ära kaotatakse siis olen sellega täiesti nõus. Abi tuleb anda neile kes seda päriselt vajavad. Sama on ka selle automaksuga. Annan endale aru, et kuskilt peab riik toimimiseks raha saama.
Ma igati mõistan kui riigil on vaja raha, et arendada kaitsevõimekust ja aidata endaga kehvemini hakkama saavaid nagu seda on üksikemad, vanad ja väetid, suured pered jne. Kuid täna läheb ju see raha sinu ja minu ja veel kellelegile, kes saavad endaga hakkama. Me sinuga hakkame nüüd tulumaksuvabastust saama(mingi a´120-150+€ kuus vist), mida vähemalt mina viimased aastad pole saanud ja pole selle pärast ka midagi tegmata jäänud. Suurperdelt võetakse aga nüüd kõvasti vähemaks, sest pole vaja nii palju lapsi teha. Ehk see raha läheb suures osas koalitsiooni poliitilise agenda täitmiseks ja nn "riiklik hakkama saamine" sellest ei parane.
Kui nüüd asjast endast, siis kaherattaliste maksustamine on sigadus kuubis, isegi kui see on 1€ kuus. Sama sigadus on ka elektriautode ja pistikhübriidide maksutamine, sest maksu kehtestamisel oli jutt keskkonna säästlikumaks muutmisest jne bla-bla-bla
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Mine “Fleim”