Väärt mõtteid teemal "Sõidukimaks kaks tuhat kakskümmend kolm/neli"

2715
Tänatud: 36 korda

Re: Väärt mõtteid teemal "Sõidukimaks kaks tuhat kakskümmend kolm/neli"

Lugemata postitus Postitas 2715 »

mx77 kirjutas: 17 Apr 2023, 11:29
Tegelikult on omamise maksustamine täiesti väär. Kui maksustada, siis juba tarbimispõhiselt, mida tegelikult täna ka aktsiisi näol tehakse.
Huvitav, et tegelikult ka EL toetab tarbimispõhist maksustamist.
Hilja küll aga miks maksustada omamist?
Asi saab alguse suurest rahakülvist koroona ajal, kus praktiliselt igaüks sai pappi et ta midagi ei teeks.
Sellega pandi ringlusse suur hulk katteta raha, mis ka tõstis hindu ja raha väärtus langes aga see selleks...
Probleem tekib sellest aga kiirelt ja seda võimendas toorainete puudujääk, mis tõstis hinnad kiirelt üles.
Nüüd need, kes tootsid midagi energiamahukat, eriti kui see oli selline mitte just esmatarbekaup nägid, et turg kaob.
Samuti võeti vastu otsus see raha tagasi koondada ja laen läks kalliks.
Nüüd, kui minul on vabrik mis toodab sellist kaupa millel turg ära kaob ja mul töötab seal 100 töölist siis ürituse kahjumisse jõudes kutsun mina need inimesed kokku ja ütlen et palun ärge homme tulge.
Nüüd see tööline, kes tundis, et kõik läheb hästi pidas plaani maja ehitada ja kogus selleks raha ja ostis näiteks krundi.
Nüüd on ta saanud signaali, et asi kisub halvaks ja plaanid lükkan edasi.
Tema väljus raharinglusest ütleme 50000 euroga.
Mina väljusin ringlusest 200 000 euroga.
Nüüd on see raha vaja tagasi saada aga me kumbki ei taha seda ringile lasta.
See raha on aga vaja tagasi koondada ja see ei koondu enam tarbimismaksudega sest me oleme tarbimise kokku tõmmanud.
Nüüd ongi ainus lahendus hakata omamist maksustama et see raha tagasi korjata.
Siin aga tekib ilmne erisus, et minul on 200k raha ja töölisel on 50k raha.
Meil mõlemal on maa ja auto, mul võibolla pisut kallim ja maad on ka pool hektarit rohkem ja maksu maksame suht samapalju, mis süvendab kiirelt varanduslikku kihistumist sest minu maal on tootmishooned aga temal on seal võsa.
Üks võimalus oleks olnud veel seda kihistumist vähendada ja raha devalveerida aga seda ei tehtud miskipärast.
Ja nii me saimegi automaksu, saame maamaksu igalt maalapilt ja näiteks kinnisvaramaksu.
Raha aga on vaja sest me oleme elanud ülejõu ehitades võõra rahaga mustmiljon avalikku rajatist millega saime suured kulud.
Samuti on avalik sektor tõtanud palkasid tõstma ja neid langetada oleks väga keeruline.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”