Coincidence? You decide/Kokkusattumus? Sina otsustad
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
Re: Coincidence? You decide/Kokkusattumus? Sina otsustad
Ma ei tea, kas sa oled lihtsalt selle üle õnnelik, et oled kuidagi inglise keele selgeks saanud, või mis?claw kirjutas: ↑20 Apr 2023, 13:33Sa võid veel viite keelt peale nende osata, aga inglise keel sinna hulka ei kuulu, siis sa oled teinud rumalaid otsuseid.
Eestis keskmist äri tehes kuuled sa tõenäosuse jäjekorras: 1) eesti keelt 2)tibla keelt 3)inglise keelt 4)kõik muu sinna otsa palju väiksema tõenäosusega
See, et tiblakeel on nr. 2, on sellest, et meil puudub riigikeelne surve sibulaid eestistada ja neid on siin lihtsalt palju. Tiblakeeles suhtlevad inimesed on õnneks langustrendis, ma loodan. Ma vähemalt tean päris mitut juhtu, kus venekeelse inimesega keeldutakse äri tegemas, kui ei ole nõus eesti/inglise keelt rääkima.
Aga kui nüüd eeldada, et äri tegemine hõlmab ka mingit suhtlust mõni välisriigiga, kaupade tellimist jms, siis inglise keele kasutustõenäosus kerkib hüppeliselt.
Paneme siia juurde veel tõenäosuse lugeda mingeid kasutusjuhendeid, kasutada arvutit vms seadmeid, kasutada mingeid internetiportaale. Ja oledki jälle inglise keele vajaduse otsas. Kui peaksid veel internetipoodi jooksutama vms kliendiprotaali ja tahad välismaale ka müüa, palju õnne ilma inglise keeleta. b2b lepingutest jms rääkimata. Raudselt inglise keeles valdav osa ajast.
Sa võid ju ostja peale vihane olla, aga kui sa inglise keeles ei suhtle, siis jäädki pudrumüüjaks. Tsikliesindus või sarnasel tasemel äri sellist asja endale lubada ei saa. Selles mõttes "must have".
Aga mine tee prem üks täistiir Euroopale peale ja siis saad aru, et see on vaid ühe saarerahva keel.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.