Õlivahetusteema (järjekordne)

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 191 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Õlivahetusteema (järjekordne)

Lugemata postitus Postitas Maaks »

motoreis kirjutas: 30 Mär 2023, 15:08
Maaks kirjutas: 30 Mär 2023, 14:56
Hoolduskulud auto vs auto vahel ei ole niiväga erinevad, et oluliselt mõjutaks auto omamise kulusid, küll aga on suur tegija siin auto hinna langus ja kütusekulu. OK, mul on tegu olnud senini ainult "tavaliste" autodega (hallmetellikbensiinnotvagnonturbo).
Tehnikaajakirjades tehakse vahepeal ylevaateid ja rahvaautode vahel v6rreldes on need 2-3 kordsed. Toyotad, Skodad (tavalised s6iduautod) soodsamad, Subaru näiteks kallim. Siin yks vanem artikkel, aga suurusjärgud tabelis näha.
https://www.mihkelkulaots.ee/2015/03/au ... amiskulud/
See on hea ja põhjapanev tabel - sealt tuleb välja, et 2x või siis 3x kallimat autot on 2x või siis 3x kallim üleval pidada :mrgreen:
Ma rääkisin hoolduskulust (õlivahetuse teemas, sellepärast hoolduskulust) :D
PS Liisingu jääk ei ole kindlasti õige "number" väärtuse vähenemise hindamiseks. AGA igaüks kes endale autot ostab peaks objektiivsuse säilitamiseks endale sellise tabeli tegema. Mina ei teinud :(
EDIT: Lõin huvi pärast kokku 2-e sõiduki tegeliku hoolduskulu:
Mazda 6 13a =2906,74€ (0,016€/km, ~13700km/aastas)
Avensis 8a =2521,70€ (0,023€/km, ~13300km/aastas)
Vahe on silmaga näha, aga tuleb pigem sellest et vanemale sõidukile tehakse teatud mööndusi/soodustusi (esinduse hooldused!).
Viimati muutis Maaks, 30 Mär 2023, 15:55, muudetud 1 kord kokku.
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”