kampaania "Märka mootorratturit!"

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

madone kirjutas:
AUSALTöeldes oleks selliseid juhtumisi ca. 80% vähem kui mootorratturid sõidaks vähem ridade vahel, pressiksid ummikutes või ennem ummikut vastassuuna vööndis nii kaugele ette kui vähegi saab jne jne.. igasuguseid järske kiirendamisi rea vahetusel jpm. ple vaja teha.

olgem ausad aga enamus laksud ju sellest tingitud ongi... sellises olukorras leian mina, et autojuht ei peagi mootorratturit märkama!

Telgjoonel sõites oled sa ju autojuhi varjatud vaateväljas, mida siis loota?

Aga üldiselt kampaania on väga hea mõte ja loodame, et asja saab!
(mina ei otsustanud ilmaasjata neoonrohelise kombe kasuks.... :!: )
Absoluudselt nõus sellega, et paljuski on tsiklimehed ikka ise süüdi ka. Ise sain päris hea õppetunni, kui seal samas Rannamõisa teel enne Murastet neljast autost möödasõidule asusin. Teise auto kõrvale jõudnuna alustas ka tema möödasõitu ja oleks mind nibin-nabin teelt välja ramminud. Kusjuures mul oli juba enne selle manöövri alustamist selline tunne, et keegi võib ette tulla ja seetõttu olin selleks valmis. Ma arvan, et autojuhid lihtsalt ei oska arvestada tsiklite kiirendusega. Sain õppetunni ja enam mitmest autost korraga möödasõidule ei kipu. Liialt ohtlik manööver. Samuti on minu arvates üks ohtlikumaid asju liikuvate sõiduradade vahel n.n. "ette jõudmine" Ükski autojuht ei oska (ega peagi ju tegelikult) ette näha, et kahe autoraja vahel veel tsiklite rada liigub. Ise kasutan sellist "ette jõudmist" ainult siis kui autod seisavad ja kindlalt enne rohelise süttimist ette jõuan. Ja kolmandaks tasub möödasõite vältida kohtades, kus on võimalik, et mööda sõidetav auto vasakpööret sooritama hakkab ning kui mõnelt kõrvalteelt auto peateele lähenab, tasub ka hoogu vähendada ja igaks juhuks törts signaali lasta. Lambist keset sirget teed tagasipöörajate eest ei oska ennast aga küll muudmoodi kaitsta, kui et ees põhjuseta kiirust oluliselt vähendavast autost ei ole mõtet kohe mööda lendama hakata. Nii kiire ju ka ei ole!

Mis kampaaniasse puutub, siis mingi helkiv asi (vest, õlapael, ...?) võik olla küll. Kasvõi biker.ee-lastel vastava logoga. Näitaks hea eeskuju kah teistele. Mina olen igatahes käsi! Kuradi paljuks läheb neid tsiklite lakse sel aastal juba... :-(

Mine “Vaba teema”