► Näita Spoilerit
Turist kirjutas: ↑18 Mär 2023, 00:12
kiilas kirjutas: ↑17 Mär 2023, 23:07
Olid ikka, 86 sai vist mitu kuud korra kaks nädalas juttu kuulamas käidud, koolitsikkel oli 125cm2 Minsk, peale teooriaeksamit oli ainult platsisõit, 8 ja seismajäämisel käega märguanne, linnasõitu sel ajal tsiklitel polnud.
Ok, hea teada.
90-ndate keskel mul samuti ainult platsisõit (tegin A, B, C1 korraga ja siis A ning B-ga oli platsisõit ja C1-ga linnasõit, mis küll reaalselt oma registrimassilt vähemalt kahekordselt ületas C1 piiri, aga sel ajal vist oli see lubatud), aga eksamile pääsemiseks ei käinud tundigi kusagil koolitusel, ei teooriat kuulamas ega sõitmas, otse eksamisõidule. Ma ei ole päris kindel kas see ka ametlikult nii võis olla või lihtsalt kirjutati mingi paber välja justkui oleksin kusagil A-kat koolitusel käinud, aga igal juhul nii oli.
Ma ei mäleta mis ajani see nii toimis, aga kui käisid C- kursustel(mingi ajani oli isegi keskkoolis lisaeriala) ja eksami läbi said, siis madalamad katid(A ja B) sai teha ilma kursuseta, ainult eksamisõit ja kõik. See millega eksamit teed võib olla suurem kui lubadesse läheb, kui kunagi käru lube tegin, siis sel ajal oleks ka BE-katti taodeldes tulnud sõita suure E-ga(minu puhul siis Kamaz täishaakega), seega polnud mõtet ainult BE-ga jamada ja tuli kohe suur E ära teha.