► Näita Spoilerit
urmas66 kirjutas: ↑27 Dets 2022, 21:12
Nii palju kui ma sellest BT protokollis ja mesh asjandusest olen aru saanud, siis selle ainuke hea point on see, et seda saab kasutada just kinniselt ehk kiivalt oma hoides ja see on isegi mingil määral turvaline jne. See võib olla oluline ükskõik kus ja milleks, aga mitte motika sadulas. Ma hea meelega räägiks vabalevis(a´la CB või PMR jne) avatud eetris oma kamraadiga kui ma tsikliga sõidan. Mul sirgelt ükskõik kas keegi meid nö "pealt kuulab". BT on ju loodud algselt lähi-lühimaa side lahendusena ja pikemad vahemaad on ikkagi pigem üle jõu sellele. Siit ka minu skepsis selle vastu. Seadme ja telefoni vahel või tagistujaga on see OK ja algselt ta ju selleisena oligi loodud. Hiljem on 4.0 ja 5.1 abil küll tööraadiusi pikendatud, kuid asja olemust see ju ei muuda.
Mesh-i saad ka hoida "Open Mesh" olekus ja suhelda vajadusel kõigiga (kel muidugi sama tootja seadmed). Või teha kinnise grupi. Tegelikult pole hetkel nendel sidelahendustel muud häda, kui see, et Cardo kipub kiivalt hoidma oma eelist ja sisuliselt sunnib iga järgneva ostja tegema valikuid eelmise ostja järgi. Kui teed teistsuguse või "vale" valiku, pead leppima "üksiku hundi" staatusega. Leppigu tootjad omavahel standardites kokku ja see probleem lõpeks. Täna ei ole ostja valikutes vaba, vaid peab valima "sõprade" lahenduse. Kuigi võiks valida brändi nime, valjukate, seadme kinnituse, aku kestvuse või kasvõi seadme kuju järgi. Üsna jabur seis, arvestades, mis hinda tuntud nimede seadmed maksavad.