Rumalad või segased küsimused jms
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Re: Rumalad või segased küsimused jms
Loomulikult et igal pool on igasuguseid asju. Mul on miski poolteist korda poolteist meetrit leiliruum, kakspool meetrit kõrge ehk pisike nagu kärjekann ja imestasin algul ka et arvutuste järgi peaks selline ruumala ca 5 kW kerist tahtma. Okei, sadat kilo kive päris ei tulnud, aga nii väikse ruumi kohta ei hakanud pilli lõhki ka ajama. Sellise kerise võtsin: https://interbauen.ee/elektrikeris-narv ... -8-kw.htmlM.T. kirjutas: ↑24 Nov 2022, 12:47No kas ikka on nii? Soomes neid saunu ja leiliruume küllalt näinud, milles asi alla 100kg. Eks see kerise suurus-võimsus ja kivimass oleneb ikka leiliruumi suurusest kah. 7 m3 leiliruumi 100kg kive on natuke overkill ja spordiklubi saunas 20-40 kg kive nurgas koos kõige odavama plekist kerisega on paras puss, aga mitte leil.
Jah, 20 kilo kividega saab ka leili võtta. A mul on omad tahtmised - tahan et leil oleks mahe ja võimas, mitte terav. Ja et keris saunas õhku ära ei küpsetaks, et õhk oleks värske ja leil lahe. Ning parajalt niiske. Muidugi, nii pisikeses ruumis on seda õiget saunaefekti raske saavutada, pealegi puuküttega keris oleks alati parem, a lihtsalt ei mahtunud. Aga olemasolevates tingimustes sain kui mitte just ülihea, siis maksimaalselt võimaliku lähedase tulemuse kätte küll.

Parima leili muideks olen saanud Soomes, vana maja keldris, mis saunameistrite näpunäidete järgi saunaks ehitatud ning keriseks 1908 aasta malmkeris. Top3-s on veel ülemöödunud sajandist palksaun läbivoolukerisega ning üks vene saun, milles kive vähemalt tonn.
A kui inimene tahab lihtsalt kividele vett visata ja seejuures sooja saada, saabki 20 kiloga kenasti hakkama. Ja kui projekt näeb ette, et kusagil on leiliruum ja siis pannakse kõige odavam asi sisse ning on kah kirjade järgi saun. Mul lihtsalt on väike positiivne kiiks selle sauna koha pealt.

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.