Head kõrvatropid- kust saada

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

bitter
Postitusi: 2011
Liitunud: 03 Juun 2008, 00:00
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 104 korda
Tänatud: 96 korda
Kontakt:

Re: Head kõrvatropid- kust saada

Lugemata postitus Postitas bitter »

will111 kirjutas: 18 Nov 2022, 00:45
natuke veider arusaam nendest asjadest. miks täpsemalt see tropi pealispind kleepuv peab olema? st. selgita palun loogiliselt ja arusaadavalt kuidas see aitab või muudab midagi selle osas, et kuhu või kui sügavale neid toppima peab/ei pea ja kuidas see mõjutab summutustaset? ei saa ka jätta mainimata, et ma pole ainsatki kleepuvat troppi veel kohanud...ja kohe üldse ei tahaks kunagi kohata ka :D

tropi "omadused" ei kao kuskile ühe 12h tööpäevaga. tropil ei olegi mingeid muid omadusi kui see, et ta peab olema compressitav nii, et koheselt uuesti lahti ei expandiks (mis iganes need eestikeelsed terminid on
Ma küll tahaks kleepuvaid troppe proovida. Need tavalised libisevad mul mingi aja jooksul kõrvast välja. Kleepuv püsiks paremini. Aitan sind saamatut eesti keelega ka: kokku suruma ja paisuma.



will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Head kõrvatropid- kust saada

Lugemata postitus Postitas will111 »

võibolla tõesti, et kõrvas püsimise osas see kleepumine aitaks, kuigi endal pole kunagi probleemi olnud, et kvaliteetne ja õigesti paigaldatud tropp seal ei püsiks (ilma liimita). aga see polnud point, point oli et kuidas see kleepumine teeb ühe tropi paremaks teisest siis kui mõlemad on kõrvas ja teevad seal oma tööd? ehk et kuidas see kleepumine aitab kaasa helirõhu summutamisele.

paisuma on vist õige ja sobiv tõesti, suruma selles kontekstis ilmselt mitte päris see :D

Antt1
Postitusi: 73
Liitunud: 03 Aug 2022, 20:29
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda

Re: Head kõrvatropid- kust saada

Lugemata postitus Postitas Antt1 »

Kleepuv tropp on näiteks Moldex. Kui uue purgi ostad siis kohe kaane all on paberist voldik, ilmselt mingi instruktsioon. (ma pole seda kunagi lugenud :) ) Enne kui instruktsioon minema visata on hea sinna külge kleepunud tropid purki tagasi noppida. Muidu läheb hulk väärt kraami kaotsi. "Kleepuv" ei tähenda liimist nõretavat, küll aga saab näpu vahel mudides kohe aru. Ja samamoodi tropid ei kleepu kokku omavahel, purgi seinte või muu sellisega vaid paberiga, inimese nahaga ja võib-olla veel millegagi.

Üks asi on jah et neid võib hooletumalt kõrva torgata ja nad ei lähe juhusliku sügamise järel paigast ära. Ma ei ole kunagi troppe kõrva surunud või veel hullem - puunuiaga takka andnud. (või milleks need tikud mõnel komplektil kaasas on :) ). On piisanud näppude vahel kokku surumisest , kõrva torkamisest ja sellest kui mõnikümmend sekundit tal veel näppu peal hoida. Siis ta paisub sissepoole ja täidab kanali ära. Neid ei peagi üldse peaajuni sisse pressima. Tropid on ereda värviga sellepärast et kontrollija näeks kaugelt et inimene neid kasutab.

Kleepumine on olulisem kõrva puhastamise mõttes. Igasuguse vaigu, higi jms eraldumine on loomulik protsess ja tropp peab selle ära siduma. Neid juhtumeid on küll et mingeid suvalisi junne pikalt kandes on omale selline vaigukork tekitatud et arstil tuleb pärast kangiga lahti raiuda. Neid ka et pole üldse troppe kantud ja esimeste korda kleepuvat troppi kõrvast välja tõmmates ei tunne teda äragi. Täitsa pruun.

Sellepärast ma korduvkasutatavatest troppidest ei hooligi. Neid ei saa enam puhtaks ja kui ka saab siis läheb tööd ja materjali rohkem kui ühekordsete paar maksab. Lihtsalt pesnud olen mõni kord kogemata - kui on taskusse ununenud ja koos riietega pesumasinasse läinud. Minumeelest pole nendega isegi pärast 15 minutilist kiirpesu 30 kraadi juures enam midagi muud tema kui minema visata.

No ja nagu eelnevaltki mainitud - kogemused on isiklikud ja enda kõrvade põhjal. Muidugi võib ka 3M teha kümneid erinevaid mudeleid kuid vähemalt Baltikumi ja Skandinaavia laiatarbepoodidest ma endale sobivat pole leidnud. Kuskilt butiikidest või gurude käest ostes peab jälle tausta teadma sest ma olen näinud suures pakis 10-15 senti paar maksvaid troppe eraldi pakendatult 1,5 euroga müügis. Ühes relvapoes oli isegi 4.50 letihind.

Sedasama Moldexit on Tallinna Motonetis, Soomes on neid kauplusi pea igas linnas. Howard Leightga võrreldes ega tal midagi häda pole, ainult Laserlite disain on mu jaoks parem. Laserlite ostsin viimati Tartust, Parem Käsi oli vist selle tööriiete poe nimi. Päris iga päev ka poes ei käi. Tavaliselt ostan 500-se või kaks 200 paarist täitepakki ja sellest jätkub mulle umbes aastaks.
Ei need ei kesta isalt pojale - praegusel purgil on kiri all et kasuta hiljemalt märts 2026.
Kasutaja avatar

Raki
Postitusi: 663
Liitunud: 04 Mär 2013, 15:37
Tsikkel: 1200gs LC Rallye, CRF300 Rally
Asukoht: Tartu
Tänanud: 19 korda
Tänatud: 63 korda

Re: Head kõrvatropid- kust saada

Lugemata postitus Postitas Raki »

Ei viitsi kõiki läbi lugeda ehk vb on juba mainitud aga mul motokaup.ee post see komplekt: https://motomarket.ee/e-pood/muu-vajali ... rvatropid/

Muidu ma troppe ei kannata aga need sobisid hästi. Mina topin need selle amplikaatoriga kõrva, reisisell paigaldas neid niisama. Kõrvade omapära.

https://ragnarnakus.blogspot.com/

TDM850-->1150GS-->HD Road King-->Honda Transalp 700XL-->BMW 1200GS LC Rallye


will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Head kõrvatropid- kust saada

Lugemata postitus Postitas will111 »

Antt1, sellisel juhul on väga paljude tootjate tropid kleepuvad...kui sa seda omadust nii kirjeldad ja nimetad. Ma neid konkreetseid (vist) ei ole kasutanud, mida sa ennist mainisid. Seega ei kujutanud täpselt ette kui liimised nad siis on. Aga sedasi nagu sa kirjeldad "kleepuvad" näiteks kõik 3M tropid, mida ma olen viimased ~10a kasutanud. Tõsi küll need kõige odavamad jullad vist mitte...aga no need pole ka mõeldud proff.kasutuseks.
Mumeelest on see küll lihtsalt selle konkreetse materjali omadus, et ta tundub natuke kleepuv näpuvahel. Aga nojah, kuidas keegi nimetab.

Minuteada ainuke õige "tropi paigaldus" (kõlab veidralt, aga nii seda vist õige nimetada on) ongi selline, et tropp rullitakse näpuvahel piisavalt peeneks, torgatakse kõrva ILMA mingisuguse toppimiseta ehk siis umbes samamoodi nagu näiteks käib käsi särgikäisest sisse. Kui troppi ei õnnestu näpuvahel piisavalt peeneks rullida, et see ilma igasuguse takistuseta võrdlemisi sügavale kõrvakanalisse istuks, siis järelikult on midagi valesti ning korralikult tööle (summutama) selline tropp ei saagi kuidagi hakata. Samuti ei saa ta siis jääda korralikult kõrva paigale.
Midagi valesti tähendab siis antud juhul ilmselt seda, et kas on tropp liiga suur, kõrv liiga väike või "peenestamise" tehnika vale :D Vahel on probleem ka liiga kulunud tropis, st. ta paisub enne algasendisse tagasi kui jõuad asja kõrva pista. Sellisel juhul on tropp kasutuskõlbmatu.

Selle kõrva puhastamine funktsiooni osas on sul võibolla õigus, pole sellest otsast asja peale mõelnud. Vaik ise on muidugi tegelikult asi, mida inimese keha/kõrv toodab justnimelt kõrva kaitsmiseks põletiku, tolmu ja mustuse eest. Aga eks seda tuleb sealt tõesti aegajalt ära puhastada ka

Antt1
Postitusi: 73
Liitunud: 03 Aug 2022, 20:29
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda

Re: Head kõrvatropid- kust saada

Lugemata postitus Postitas Antt1 »

will111, aga missugused 3M tropid (ühekordsed) siis on need mida tasub kasutada ja on kättesaadavad kui NASA-s kätt sees pole?

Ma vaatasin 3M Eesti lehelt : Earsoft Yellow Neons olid niisugused mida ma hädapärast olen kandnud. 37 Db summutavad oranzid on palju kõvemad kui õigesti mäletan. Kõvaduse ja pehmuse puhul peaks kasutama hoopis termineid "jäik" ja "elastane". Elastsed on mu kõrvale mugavamad, lähevad paremini paika ja ei suru asjatult kuhugi.
Earsoft Classic on niisugused mida ei tohiks üldse kõrvatroppide nime all müüa. Keegi kasutab, saab halva kogemuse ja räägibki edaspidi et tropid on jama.
Earsoft FX oli nende kodulehel välimuse järgi selline mida ma enne 3M loobumist polnud vist proovinudki. Võib-olla hiljem tootmisesse tulnud. Ja kogu valik sellega piirduski.

Pole nad sugugi kõik kleepuvad. Tööandja praegune "ametlik partner" on Würth, nende ämber on laual. Väga harva kui keegi sealt võtab. Enamus eelistab kõrvaklappe ja tropivendadel on oma mark karbiga kaasas. Vaevalt et Würth neid troppe ise teeb. On mõnelt suuremalt tootjalt sisse ostnud kusjuures Uvex mida samuti töö juures enne Würthi tasuta pakuti oli neile üsna sarnane. Ehk ei kõlba :)

Zekler oli umbes Earsoft Yellow Neons sarnane ehk polnud vigagi. Kusjuures neil olid tropid kataloogis ikka konkreetselt eri mõõtudega, S; M; L, XL vastavalt kõrva suurusele. Müüdi meil kõrval poes aga niimoodi ei raudpolt kui läksid ostma oli kohapeal vale mõõt ja tuleb Rootsi kesklaost tellida. Ehk - pole vajagi :)

Howard Leight oli samuti vahepeal üks tööandja varustaja ja need Laserlited ma sealt leidsingi. Pärast neid mindi Uvexi peal üle ja ma otsustasin kõrvatroppe oma raha eest ostma hakata.

Number, tavaliselt 30-40 vahel näitab kuimitu detsibelli heli summutatakse. Näiteks 35 db on sepikoja tasemelt tänavamüraks. Neid ei pea ainult tööstuses kasutama. Ma olen külma ja tuulise ilmaga neid vahel kõrvas hoidnud, siis ei puhu tuul ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Või suvel käisin Rammsteini kontserdil 30 dB troppidega. Ainult sellest et kuuehõlmad lehvisid sai aru et bass oli tegelikult päris heaks keeratud :)
Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Head kõrvatropid- kust saada

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Minu tugrikud lähevad Howard Leight'i Laser Lite troppidele
Need oln sellised, (minu jaoks) et võivad päev otsa kõrvas olla ilma, et kõrv valutama hakkaks ja summutus on ka väga hea.
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7336
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1074 korda
Tänatud: 1046 korda
Kontakt:

Re: Head kõrvatropid- kust saada

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Madlobster kirjutas: 20 Nov 2022, 11:40
Minu tugrikud lähevad Howard Leight'i Laser Lite troppidele
Ma olen aastad oma tugrikuid neile viinud aga ostnud Amazonist/eBayst senini.
Kas neid kohapeal ka müüakse või käib nende ostmine vaid läbi interneti?

Kõrvalmärkuseks.
Need kellele ei meeldi, et kõrvatropid mustaks lähevad ja koledad välja näevad on saadaval musta värvi Bear Quiet tropid UK Amazonist. Ma olen neid magamiseks kasutanud. Tiba nirumad kui Howard laser Lite aga siiski väga head (vähemalt minu kõrvas) https://www.amazon.co.uk/Ear-Plugs-Slee ... B07YL6Q4KH

image.png
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Postitusi: 1486
Liitunud: 27 Sept 2007, 18:06
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Asukoht: Tartu
Tänanud: 107 korda
Tänatud: 64 korda

Re: Head kõrvatropid- kust saada

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Teemaväline
Täiesti teemaväline aga ei saanud järgneva reklaamiga sidumata jätta ehk siis sobivad ka musta pesuga.
Screenshot_2022-11-20-17-45-21-806-edit_com.android.chrome.jpg
Kasutaja avatar

kiilas
Toetajaliige
Postitusi: 528
Liitunud: 31 Juul 2021, 19:12
Tsikkel: R 1250 GS Adventure
Asukoht: Rapla
Tänanud: 53 korda
Tänatud: 82 korda

Re: Head kõrvatropid- kust saada

Lugemata postitus Postitas kiilas »

Antt1 kirjutas: 20 Nov 2022, 11:06
37 Db summutavad oranzid on palju kõvemad kui õigesti mäletan. Kõvaduse ja pehmuse puhul peaks kasutama hoopis termineid "jäik" ja "elastane".
Ma kartsin ka neid oranze algul kui näpu vahel keerutasin, aga tegelikuses on need kõrvas täitsa ok, ei mingit survet ega valu, summutus veidi parem kui kollastel.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”