Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?
Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?
mul on soe vesi realiseeritud nii, et järjest on 2 (väikest) boilerit. esmalt üks (vist oli 10 või 12l vms), mis on koguaeg sees ja kust tuleb otse köögikraani ja vannitoa kraani vesi ehk nö. tavapärane tarbevesi. sellel on jadas järgi teine, mis jääb esimene sooja väljundi ning dusisegisti vahele. see on 10 liitrine ning vähe võimsama küttekehaga ja saab vastavalt vajadusele sisse lülitada. mõlemal on muidugi veel ka regullitav vee temp peal.vanalendur kirjutas: ↑09 Nov 2022, 17:28Kui elektriarve vähendamine on eesmärkiks siis 30L sobib ideaalselt naistele kes on harjunud dussi alt ära tulema alles siis kui vesi külmaks läheb. Veel väiksem oleks võibolla ehk veel parem.![]()
reaalne elu on hetkel näidanud, et kui üks inimene korraga tahab dusi all ära käia siis pole üldjuhul seda teist boilerit isegi tarvis tööle panna. ühest väiksest boileristki jätkub kuuma vett nii paljuks, et ma saan kenasti pesemas käidud. ja justnimelt pesemas, mitte "vee alt läbi" nagu vist paljud inimesed seda a'la 2 korda päevas teevad. umbes nii 15min+ ja soe vesi pidevalt jooksmas, muidugi koguaeg mitte meeletu survega.
kui mõlemad boilerid sisse lülitada max võimsusele (see oleks kokku siis 3.5kw) ning lasta veel vesi seal ka ette ära kuumeneda siis ma arvan, et sooja vett jätkuks praktiliselt piiramatult kui just tõesti mingit vähikeetmist ning pidevat max survet ei viljele seal dusi all.
aga jah, ei oska kommenteerida neid inimesi, kes omale 100l pähe peavad laskma kord või isegi 2 päevas
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.