Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?


will111
Postitusi: 5263
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas will111 »

See on veel keerulisem, sest paljudel on võimalik ikkagi ka kütmist ajastada (noh, eriti praegusel perioodil, kuid olenevalt konkreetse talve iseloomust võib see ka terve kütteperioodi jooksul täitsa võimalik olla). Börsihind päeva keskmine võib küll kõrgem olla kui unika pakkumine, aga kui suurema osa kilowatte kasutad ikkagi öisel ajal siis väga ei imestaks küll kui börs ikkagi lõpuks odavam tuleb. Minu jaoks tegelikult suht vastik pettumus, et universaalpaketil pole üldse mingit öise/päevase hinna differentsi tehtud. Päris ebaloogiline ja ajuvaba minumeelest. Ma oleksin nõus maksma päevase universaali eest ka tsipa rohkem kui öine näiteks mingi 8 tundi oleks mõnevõrra soodsam ning suuremad tarbimised saaks sinna paigutada.

Ja mis puudutab seda 200>1000 vs. 20>100 siis muidugi loogika on õige, aga mõistlik oleks arvesse võtta ka seda, mis üleüldse ümberringi toimub ehk sisuliselt lääne/euroopa ühiskonna või vähemalt majanduse totaalne collapse...seega me ei räägi enam ammu lihtsalt elektri hinnast, mis on räigelt kallinenud vaid absoluutslet ja eranditult kõigest. Seega täna on juba suur vahe väga paljude jaoks ka 20>100. Varsti võib see vahe olla selline, et inimesed kas nälgivad/külmuvad surnuks või mitte.
Soojuspump laias laastus on siiski veel suht viimane ja ainuke asi hetkel, mis on kuidagimoodi talutav (tekitatud igakuise rahalise kulu mõttes), vähemalt nn. mugavatest kütteliikidest. Küttepuuga kütmine on teine väljapääs, kuid ega see pole ka enam mingi väljapääs kui lähed ning ostad seda puud esimese ettejuhtuva liigkasuvõtja käest 200e/ruum...nagu paraku vist paljud teevad :D

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”