Keti hooldus ja eluiga
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
- Tsikkel: Welcome to the darkside
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 187 korda
Re: Keti hooldus ja eluiga
Rullid ju pöörlevad vabalt ja nühi vastu hammasrtast, nagu siis, kui on kaks hammasratast ühenduses. Teoreetiliselt.
Reaalsuses, kui mõelda, kui kiiresti see kett seal peal tegelikult liigub, siis ilmselt nühitakse seda ka ikka igast suunast.
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Minu jaoks ongi müra ja roostevastasus.
Eks näe, millal mul see kord kuus müra vastu veidi pintseldatud kett ära suusatab vs. korralikult spetsvahenditega vahatatud ja pestud kosmos.
Räägime ju ikka tavalisest tänavasõidust eks.
EI tea, mismoodi need minu ketid on hakanud nö. venima, ju nad siis ei veni, aga puka peal tagaratast keerates on kord pingul ja kord lödi.
Kasutagem miskit teist sõna, olen valmis lingvistiliseks doosiks.
In the end on kett koos ratastega kuluosa, määri palju tahad, lõpuks läheb ikka kortsu ja peab välja vahetama
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 396 korda
Kulumine on keti puhul see termin, mida tuleks kasutada.
Hea visuaalne indikaator oleks keti läbipaindumine lülidega risti suunas - uus kett seisab pea-aegu sirge, aga kulunud vajub totaalselt kaareks ära.
Päris hea selgitus jalgrattaketi kulumise ja hoolduse kohta asub siin: https://jooks.cc/jooksev/su-jalgratta-k ... -olitamist
Mootorratta keti erinevus jalgrattaketist seisneb motoketi rullikute otstes olevates kummitihendites, mis ei lase mustust ja ilmselt ka määret rullikute ja tihvtide vahele.
Üldised põhimõtted nagu keti puhtus, määrimisvajadus ja kulumine/venimine on ilmselt samad. Kulunud kett sööb ära hammasrattad, põhjustab keti pingsuse erinevust ratast ringi ajades ja keti hüplemist.
-
- Tsikkel: Suzuki VZ 800, DL1000, DL650
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 16 korda
- Kontakt:
nädalavahetuse soe pani keti ka kasvama... ehk tunnike 90...100 kulgemist ja siis äkist kolksud esimesega minema hakates... no päris maani just ei venind, on veel arenguruumi.... kasutusiga ei tea , sai eelmise omanikuga kaasa.
Tulekul Monster 1100 keti vahetus.
Seoses selliga üks rumal küsimus - mis allpool olevate kettide vahe?
Spetsi järgi mõlemad sobilikud. Hetkel soodukaga hinna vahe väga suur pole aga ikkagi...
https://carpimoto.it/en-US/46127_DU-122 ... ain-15.htm
https://carpimoto.it/en-US/46128_DU-122 ... ain-15.htm
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 432 korda
- Kontakt:
ZVM-X on paksemate küljeplaatidega ning seega tugevam.
2,2/2,2 vs 2,4/2,6
Kiire küsimus ketipdedele.
Kui määret (vähke paksemat libestit) kanda nö keti välisküljele, siis kas see ka aitab? Või, kui palju see parem on, kui üldse mitte määrida?
Äkki sõites sulab ja jookseb niikuinii igalepoole, kuhu vaja?
Tänud
sõites lendab määre tsentrifugaaljõu toimel keti pealt nahhui, ja ilmselgelt mitte kuskile sissepoole, vaid ikka väljapoole. ketti määritakse pihustades suunaga seest poolt välja, tavaliselt kiige alt ja ratast ringi keeratas või siis puki peal mootor käima ja käik sisse
-
- Tsikkel: Yamaha T7
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 65 korda
Ei võta isiklikult (kuna mul veel alles ka üks kardaaniga tsikkel

-
- Tsikkel: Neegrikaksik
- Tänanud: 124 korda
- Tänatud: 76 korda
[

Suu võib käia, mootor peab käima!
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638
-
- Tsikkel: B-12T
- Tänanud: 134 korda
- Tänatud: 71 korda
- Kontakt:
Siiamaani olen offroad õli kasutanud, aga see kaob ketilt jube kiiresti. Kas onroad õli liiga palju tolmu ja sodi ei korja külge sellistes oludes?

Hayabusa k5 + Voshod 3M + XT660R
tolmu külge kogumine ongi paratamatu trade-off õlil, mis kleepub ka keti külge paremini (ja püsib seal paremini). rõngaga ketil suurt vahet ei ole iseenesest kui palju seal paska küljes on aga kui sõidad tõesti peamiselt kruusa ja pori siis mina kasutaks ikkagi vähem kleepuvat õli ning õlitaks ihtsalt tihemini. kruus ja pori on ikkagi ju selgelt ja üheselt offroad tingimus
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: R 1250 GS Adventure
- Tänanud: 56 korda
- Tänatud: 89 korda
Kõlab küll veidi reklaamina, aga Liquy Moly valge ketimääre sobib nii rõngastega kui rõngasteta kettidele, lihtsalt tuleks mõistliku aja tagant määrida. LM on võimalus ka 400ml pudelist täita väikest 50ml pudelit mida on mugav kaasas kanda ja sellega välistada keti kuivusest tuleneva kulumise. Mul on isegi paar 50ml pudelit olemas millest surve on välja jooksnud 6+ aastat seismise jooksul, aga võimalik suurest pudelist uus vuss sisse lasta, kes soovib saab aitäh eest omale.cossie kirjutas: ↑24 Juul 2022, 12:09Loll küsimus võibolla, aga kas kasutada on-road või off-road õli? Ratas on yamaha xt660r. Sõidab enamuselt kruusa ja pori. Kett on o-rõngastega......
Siiamaani olen offroad õli kasutanud, aga see kaob ketilt jube kiiresti. Kas onroad õli liiga palju tolmu ja sodi ei korja külge sellistes oludes?
![]()
Samas pakuvad nad hinnagarantiid ja 5.5x3 järelmaksu.
Carpimotos maksab sama asi 5.8 eur. (link)

-
- Tsikkel: Eff Zett Quus
- Tänanud: 166 korda
- Tänatud: 33 korda
Ise suvel ajasin vihast vahutavana taga keti hoolduvahendeid - see Motodepoo hind polnud vastu võetav... Lõpuks sai kaup leitud mitte just nii odavalt kui seal italianode lingil, aga siiski märgatava kokkuhoiuga Lasnamäelt - misiganes pleiss see seal Osmussaare teel pole...
Kuna ise ettevõtja, saan väga hästi aru vajadusest oma marginaal kaubale otsa keevitada. Aga see mõnede eesti ärimeeste ülbus keerata hull hind, soiguda midagi hinnagarantiist, ulguda, kuidas ali, ebay, amazon jm e-äri neid pankrotti ajab, on täiesti üle mõistuse

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Vähe kasu kui "This product can NOT be shipped to Estonia". See on ka mingi ajutine soodusmüük, tavahind on üle 10 EUR, Eestistki saab sama hinnaga: https://starmoto.ee/motul-c1-chain-clea ... spray.html
-
Leidsin, Moto24 on binsnessi nimi. https://moto24.ee/motul-greases-and-add ... n-clean-c1Assamait kirjutas: ↑20 Aug 2024, 18:40...
Ise suvel ajasin vihast vahutavana taga keti hoolduvahendeid - see Motodepoo hind polnud vastu võetav... Lõpuks sai kaup leitud mitte just nii odavalt kui seal italianode lingil, aga siiski märgatava kokkuhoiuga Lasnamäelt - misiganes pleiss see seal Osmussaare teel pole...
...
Paneme siis asjad kõrvu:
- Motodepoo 15.67
- italianodel 5.80/10.55 ja ei saadagi siia
- starmoto 10.61
- moto24 8.90 - tundub püsiv sooduka näitamine, minu meelest oli ka Jaani paiku sama hind.

Mida me võime sellest järeldada? Et Motodepoo kate antud tootele on üle 100%

No on ka väike võimalus, et Motodepoo on halbade asjaolude küüsis: ntx eriti julma hinnaga hulgi otsas elatakse...
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Ilmselt ka oleneb miilliste kanalite kaudu keegi seda sisse ostab. Üks kohalik suur varuosa hulgimüüja müüb seda nö letihinnas sellise hinnagaAssamait kirjutas: ↑20 Aug 2024, 21:38Leidsin, Moto24 on binsnessi nimi. https://moto24.ee/motul-greases-and-add ... n-clean-c1Assamait kirjutas: ↑20 Aug 2024, 18:40...
...
Paneme siis asjad kõrvu:Vaatame nüüd seda pilti: Motodepoo hind on ca 2x kallim kui Moto24-l. Ei usu, et Moto24 hooldusvahendeid dumpinguga müüks, et kui selle ostad, siis äkki ostad sealt KALLI hinnaga kiivri ka
- Motodepoo 15.67
- italianodel 5.80/10.55 ja ei saadagi siia
- starmoto 10.61
- moto24 8.90 - tundub püsiv sooduka näitamine, minu meelest oli ka Jaani paiku sama hind.
(pole kiivrite hindasid võrrelnud, lihtsalt näide!).
Mida me võime sellest järeldada? Et Motodepoo kate antud tootele on üle 100%![]()
Ilmselt ka kõigele muule "prügile". Rattaid ja riideid vaevalt et sellist julma pannes müüa õnnestuks. Way to go depoo boys!
No on ka väike võimalus, et Motodepoo on halbade asjaolude küüsis: ntx eriti julma hinnaga hulgi otsas elatakse...
MOTUL C1 CHAIN CLEAN KETIPUHASTUS 400ML/AE DUAL SPRAY Hind:8.85+km siit tuleb maha kliendi soodukas,mis võib ulatuda isegi 30-50% kanti.
Kuid selle aine tarve on nii piisavalt väike, et osta see 8€ või 15€ eest, siis olulist kokkuhoidu rahakotis see ei tekita.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 176 korda
- Tänatud: 98 korda
- Kontakt:
https://amehitus.eu/
aga no reaalsus on see, et pihustatava ketiõli tuubi/pudeli saab endiselt vabalt kätte ~5euroga, ja ei nõua see mingit päeva googeldamist või ma ei tea mis imede tegemist.
ühest jätkub noh...ma ütleks, et vähemalt 20k km jaoks kui sõidad tänavatel ning määrid ketti mõistusega. krossikate ja metsarataste puhul rohkem tunnipõhine arvestus ja selle kohta pole väga arvet pidanud. kunagi a'la 6a tagasi sai mingi suurema tellimusega koos ostetud 3ne pakk metsaka ketiõli, ehk siis 3x400ml ja hind oli 10eur. otsa need pole veel saanud

üks asi on keti kestmine, järgmised asjad on ketikate kestmine ja kasvõi näiteks lärm ja müra. minumeelest kuiva ülekandega ringi sõita on lihtsalt rõve. või võta esimene ketikas...okei võibolla seda pole niiväga kallis uut osta. aga vahetada on ikkagi paras töö. seda õli sinna vahel pihustada on kümme korda väiksem töö.
mis puudutab eelnevat hindade teemat siis see peaks ju suhteliselt ilmselge olema, et igasugused kohalikud butiiid müüvadki suvalist pudipadi vihase juurdehindlusega. nende asjade müügi mõte ongi seda juurdehindlust sealt vahelt võtta. jah sisseostu kanalid võivad olla erinevad ja mida iganes aga no kokkuvõttes igal sellisel õlil, pudelikesel ja muul "jullal" on mingi tootjahind. see hind millega motul selle asja ära annab kui on valmis toodetud. peaks olema ülimalt selge ju, et see number pole ligilähedal ka mitte mingisugusele 18 eurole

-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
https://pood.motohoov.ee/et/a/ketipasta ... e-c5-150ml
Kõige mugavam oli sõita muidugi Scottoileriga, aga maastikule keerates on suht ruttu düüs kinni.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Eriti unub mul määrimine pikkadel reisidel asfaldil. 2000-4000K km on sellisel puhul pigem reegel kui erand. Reisil tuleb mul üldse määrimine pigem meelde siis kui kett hakkab "vinguma". Selllest hoolimata kipuvad mu ketid kestma +20K km. Seni pole mul ükski kett kulumise või lülide kinni jäämise tõttu tõttu üles öelnud, ühel hetkel hakkab see pärast iga pingutust kiiresti venima ja siis on teada, et lõpp on käes.
-
Ise sõitsin paar hooaega tagasi selle pastaga ketti määrides... See kuradi pintsel muutus ikka väga kiirelt kasutuskõlbmatuks ja hakkas tuubi pigistades hoopis tuubi otsast plahvatuslikult irduma...ranel kirjutas: ↑21 Aug 2024, 13:23Ma määrin ketti vaid seetõttu vahel, kuna kriuksuvat ketti on jube kuulata ja vahel kipub kuiv kett maanteel kakkuma. Pintslit ei kasuta. Panen suure hernetera suuruse tüki vahepeal peale ja kannab ise laiali ära. Viimati ostsin 3 tuupi korraga ja viimased 15k km on kulunud umbes 1.5 nendest ära. Üldiselt olen ma ka klubis, et ketti määrin pigem vähem, kui rohkem.
Kõige mugavam oli sõita muidugi Scottoileriga, aga maastikule keerates on suht ruttu düüs kinni.
Pasta hernetera varianti proovisin, peale seda kui keegi sinutorus mudis seda tegema... Ei olnud hea kogemus - tagavelje viskas räigelt seda määret täis.
Hetkel sõidan Cobrra Hiina anaalloogiga... Aksliõliga. Töötab nagu jumal juhatab, mitte siis kui keerad... Kasutan loogikat, et kui kett häält teeb, siis keeran kuni hääl kaob - või Cobrra pott tühjaks osutub.
Vahel harve, kui kallikese eest hoolitseda viitsin, saab ketipuhastust ja ketõli...
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
Selle laiali viskamise vastu aitab kenasti, et paned hernetera suuruse tüki peale ja keerutad mõned korrad käsitsi ratast, et laiali veaks. Alati panna pasta keti siseküljele. Ise teen seda tegevust keskhargil. Küljejalal ja kohe sõitu on loogiline, et üleliigse kuhugi ära viskab.Assamait kirjutas: ↑21 Aug 2024, 15:24Ise sõitsin paar hooaega tagasi selle pastaga ketti määrides... See kuradi pintsel muutus ikka väga kiirelt kasutuskõlbmatuks ja hakkas tuubi pigistades hoopis tuubi otsast plahvatuslikult irduma...ranel kirjutas: ↑21 Aug 2024, 13:23Ma määrin ketti vaid seetõttu vahel, kuna kriuksuvat ketti on jube kuulata ja vahel kipub kuiv kett maanteel kakkuma. Pintslit ei kasuta. Panen suure hernetera suuruse tüki vahepeal peale ja kannab ise laiali ära. Viimati ostsin 3 tuupi korraga ja viimased 15k km on kulunud umbes 1.5 nendest ära. Üldiselt olen ma ka klubis, et ketti määrin pigem vähem, kui rohkem.
Pasta hernetera varianti proovisin, peale seda kui keegi sinutorus mudis seda tegema... Ei olnud hea kogemus - tagavelje viskas räigelt seda määret täis.
Hetkel sõidan Cobrra Hiina anaalloogiga... Aksliõliga. Töötab nagu jumal juhatab, mitte siis kui keerad... Kasutan loogikat, et kui kett häält teeb, siis keeran kuni hääl kaob - või Cobrra pott tühjaks osutub.
Vahel harve, kui kallikese eest hoolitseda viitsin, saab ketipuhastust ja ketõli...
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.