Milline kett on hea?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1991 korda
Tänatud: 585 korda

Re: Milline kett on hea?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Nõukaaegsete kettidega oli teemaks paksema määriva aine vedeldamine ja siis ketiga koos selle nõ paksendamine, et määre jääks keti rullikute sisse pidama. Lihtsalt pealt õlitamine, ükskõik mis tavalise vedela õliga, suht mõttetu tegevus. See õli kestab seal vast mõned hetked. Vanasti sai mingi paksem laagrimäärde ja õli segu kuumaks aetud ja kett sinna sisse. Kui maha oli jahtunud,siis võtsid keti välja ja tõmbasid pealt kaltsuga enam vähem puhtaks. Nii kestis määritus üsna tublisti. Täna on selleks olemas keti määrded, mis aerosoolist välja lastes on vedelead ja lähevad igale poole vahele ning siis tahkuvad. Tänased sünt mootoriõlid, isegi vana õlina, on suht mõttetu määre keti määrimiseks. Kui leiad mõne veoka 10W40 mineraal õli, siis veel mingi laagri määrdega segades kuidagi käib, aga muidu ma seda ei kasutaks. Mingi suvaline 5W30(sõidukates täna vist enam levinud) on ketile sama mis WD40 peale lasta. Vahe on mugavses, sest WD40 on aerosoolis, aga tulemus suht sama ehk ei määri midagi.
Me tegime ka omal ajal "vesijahtust" ehk kui oli vaja kiirelt jahutada(hakkas kinni jääma),siis tühjendasime põie silku peale :D sünteetilise vanaõli efekt on mu meelest ketile sama

Würthi HHS5000 on mu meelest igati hea ja kestev määre sellisele tihendita ketile ja odavam kui tsikli ketiõli.
https://puhastusmasinad.ee/toode/hhs-50 ... stega-oli/
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”