Milline kamado?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1991 korda
- Tänatud: 585 korda
Re: Milline kamado?
Sa oled ilmselgelt keskmisest andekam kasutaja ehk sa ei kasuta seda ainult sütel grillimiseks. Kamado on kindlasti vägahea asi BBQ liha tegijale ehk see sinu nn suistutamine liigituks pigem selle alla. uuri veel lihade glasuurimisest ja muust BBQ juurde kuuluvast ja võid veel imeasju sellega teha.Stinger kirjutas: ↑12 Juun 2022, 16:24Ise ostsin paar aastat tagasi Nordgardeni kamado kuna kaine peaga sellest poole kallimat rohelist muna ei suutnud endale ära põhjendada kuid uudishimu oli proovida. 600eur oli umbes 50cm sisemõõduga grill. Juurde otsin kuumuse hajuti ehk kiviplaadi mis käib resti alla, restile peale teise korruse ja portselanist aluse millega n.n.beercan chickenit teha. Alguses oli imelik olla kuna ei pidanud grilli kõrval aktiivselt toimetama - kruttima tuld kustutama ja sütt sättima, kuna kuumus on sees ühtlane siis on selle kõrval endal vähe teha. Nüüd läheb kolmas hooaeg ja tulemus on see et see on ulmeliselt hea asi mis asendab nii grilli kui suitsuahju. Suure suitsuahju otsustasin lammutada kuna see ei saanud üldse enam kasutust. Õhtul panen suuretükilise söe keskelt hõõguma ja lepa klotsid süte vahele ja hommikul võtad valmis suitsuliha välja - kogu pingutus. Teine variant 150c juures suitsuliha - panin korraga hunniku kana ja 2 kilost kaelakarbonaadi - kana valmis tunniga siga 2 tunniga ja liha on lihtsalt võrratumt pehme ja piisava suitsumaitsega - lõputu hulk variatsioone võimalik sinna vahele mõelda. Et kamadoga tallanahka teha peab ikka eriline mustkunstnik olema. Seega mina soovitan iga kell ja mitte selle pärast et ise ostsin ja vaja investeeringut õigustada vaid lihtsalt kuradi pädev ja universaalne asi on.
Kes ainult grillib, siis korraliku ükskõik millise (söe või gaasi), grilliga saab alati hea tulemuse. Lihtsalt grillid on natuke erinevad ja pead oskama neid kasutada. Kui kasutada ei oska pole grill süüdi. Isegi malmist grillpanniga saab elektripliidil väga hea tulemuse kui oskad. Ma talvel väiksemale seltskonnale teen üldiselt sellega.
Kes head grillliha tahab, siis alustage sellest, et ostate värsket liha ja maitsestate selle ise ning ärge ostke suurte tootjate vaakumpakendis liha, see on 99% veega tembitud ja sealt head asja ei saa.
Ma ise käin veise- ja lambaliha ostmas Märjamaa lihatööstusest. Siga ostsin siiani ühe seakasvatus talu poodidest kuid need pandi kinni. Hetkel polegi seale head kohta leidnud.
Enn Tobreluts korraladas vanasti grilli kooltusi, kui täna ka veel teeb, siis soovitan käia. Saab paljud keerulised asjad väga lihtsaks. Ma kunagi aastaid tagasi sattusin ühe sõbra juubelil temaga kokku, kus ta tegi seda koolitust nö kõigile. Ma olin siis nö tegelikult temaga kuni ta meile seal tegi midagi ja see "keeras mind suts köögipoole ära" ka. Ta on ka muidu lahe tüüp ehk koolitus ei ole ilmselt kuiv jutt vaid puhas rõõm grillimise huvilisele.
Googeldades leiab tema koduka ja seal ka nii kamado kui kõigest muust grillimiseks palju juttu. Muidugi ta ka müüb neid asju ehk ta on ka hea müügimees

Soovitan ka lugeda " Avameelselt köögist ehk seiklused kulinaarses allilmas " - Anthony Bourdain. See raamat võib ka nakatada. Müügil seda enam pole,aga raamatukogudest leiab. Palju häid nippe lihtsas keeles hea toidu valmistamiseks ja ka muidu lahe kirjatükk tema väga värvikast elust.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.