Milline kamado?
-
Madlobster
- Toetajaliige
- Tsikkel: Honda VFR800, 2008
- Tänanud: 492 korda
- Tänatud: 600 korda
Re: Milline kamado?
Kui muudes nimetatud kohatades võib teadmise (visuaali abil) põhjal isegi öelda, et äkki on mingi võõras mekk manu, siis grilli puhul ei saanud aru.
Endal roostetas gaasigrill ära ja asemele ostsin mingi suure ufo tüüpi topeltpõhjaga roostevabast paksust plekist söeka.
Gaasi puhul fännasin seda, et temp on lihtsalt seatav ning grillima saab kohe hakata kui mõte tuleb. Aga puudu jäi sellest rituaalitsemisest ja lõkkehaisust. Ja siin kohal ma olen natuke nõus, et gaas ja gurmaan ühes lauses kõlab kuidagi veidralt. Sest gurmaani puhul algab toidu valmistamine lisaks toormest ka tavikutest. Õues valmistamise puhul siisi lisaks spetsiaalselt valitud söed, kuni nende peale riivitud kirsi ja ameerikast toodud very special tamme laastud jms asjadeni välja. Õues toidu valmistamise üheks põhjuseks ongu ju see "kärsahais" (loe lõkke tegemine, selle lõhn ja maitse jms). Muul juhul võid ju oma liha ka toa ahju visata ja oodata "ding-dongi" ning seejärel seda veini ja oliivide kõrvale õues süüa samal ajal sõpradele mämmutada kui special kõik selle liha juures on.
Vähemalt minul jäi sellest "kärsahaisust" ja mässamisest gaasigrilliga puudu ja uuesti gaasi ei ostnud.
Küll aga on mul matkaks weberi kokkupandav gaasikas, sest söekotid ja kõik võimalik muu kaasnev ülimääriv mudru on autos liiga tülikas ja ruumivõttev.
Lisaks on ju veel olemas täisautomaatsed pelletigrillid kõik võimalike maitsegraanulitega (õunad kirsid jms puidud). Ka see võiks olla selline muretum versioon tavalisele vorstikeerutajale, kellele meeldib, et nata siiski seda "kärsahaisu" ka oleks aga samas liiga palju aega sütt sonkides ei peaks raiskama õlle joomise või muruniitmise arvelt. Pole ohtu ka, et peenemad sõbrad hakkaks nina kirtsutama gaasimaitse peale või sind lihtsalt liiga laisaks ei pea, kes ei viitsi grillimisega tegeleda ning seetõttu gaasika on ostnud
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.