Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Lugemata postitus Postitas will111 »

Ma saan oma tutvuskonna põhjal teha mingeid üldistusi oma valdkonna kohta ja täpselt seda ma ka tegin. Võibolla tõesti, et mitte lõplikult ja absoluutselt täpseid ja paikapidavaid...aga siiski üpriski asjakohaseid järeldusi saan selle põhjal juba teha. Ega pole väitnudki, et ma räägin oma kogemuse põhjal kõigist ja kõigest. Ütlesin, et isiklikult ei tea kedagi...mitte, et pole olemas mitte kedagi, kes ei oleks jäänud eelmise masu ajal töötuks. Seega ma pole teinud mingeid üldistusi terve riigi kohta, pole vaja üle mõelda ega juurde panna. Samas mäletan, et mingil määral lehte ikka lugesin ja uudiseid kuulasin seal aastal 2008 või mis ta oligi. Ei meenu nagu väga selliseid pealkirju, et nüüd eestis oleks meeletu hulk töötuid järsku tekkinud, keskmine palk mitukümmend % langenud jne. Aga võibolla siis jah mälu petab...

Igasuguste masude ajal loobutakse esmajoones ikkagi nendest töötajatest ja nendest positsioonidest, millest on võimalik ettevõttel loobuda ilma, et palju kaotaks. Seejärel nendest, millest loobumine on kõige valutum või väiksema mõjuga jne. It-spetsialist on ettevõtetes enamasti selline positsioon, millest ei ole tõepoolest niiväga lihtne loobuda. Aga samamoodi on seda mehaanik tsiklitöökojas. Eriti kui sul seal 1,2 sellist meest ainult ongi. Seega, pole mõtet nii suure suuga hõisata, et tuleb aga uus masu ning küll siis neid spetsialiste tuleb üle eesti ukse taha kokku paluma ja anuma, et kasvõi tasutagi tööd teha lastaks.
Kui siis toob see s**t seis majanduses tagasi olukorra, kus ehk tõesti tööandjal on võimalik sundida töötajale peale mingit pikka katseaega osalise palgaga. Aga nii lolli juttu pole siiski mõtet rääkida, et nüüd järsku tekib meeletu hunnik vaba ja kompetentset tööjõudu, kes tulevad järsku hea meelega kopikate eest tööle. Mida inimestel nende kopikatega teha on? Ega kaupade ja teenuste hinnad poes, ega ka kütuste või elamiskulude hinnad odavamaks ei lähe, masu või mitte masu. Kui mis iganes töö x ei suuda pakkuda väärilist töötasu sellesse pandud efforti vastu siis seda tööd lihtsalt tegema ei minda ja kõik! Ja siin ei ole mingit seost, kas sul on sellele kohale parasjagu 100 kandidaati või 1. Mis iganas kohale võib suvalisel ajahetkel olla 100 täiesti ebapädevat ja sobimatut kandidaati ning teisel hetkel olla vaid 1, aga sobiv. Pole keeruline mõista, kumb variant tegelikult tööpakkuja jaoks parem on.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”