Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?


will111
Postitusi: 5264
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 383 korda

Re: Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Lugemata postitus Postitas will111 »

kah õige...aga teisest küljest, kui tööandja kuulutuseski juba on konkreetselt kirjas a'la "kui oled kogenud mehaanik, väga heade oskustega siis tule meile" jne. no sel juhul, oletame, et ma olengi see kogemustega mehaanik siis ma tegelikult ju ei lähe sinna töökohale mingit katseaega tegema, vaid tööd tegema ja väärilist palka teenima! tööandja võib seda nii nimetada ja öelda, et see on katseaeg, palun väga - see ei tähenda, et töötajal ei oleks ega tohiks üldse olla asjast oma arvamust. ma ei mäleta kas või kuidas oli siin konkreetses kuulutuses, vaid räägin üleüldiselt ja laias plaanis. it sektoris töötades näiteks minul ei ole kunagi olnud ühtegi osapalgaga katseaega. peale esimest töökohta, pole isegi mitte paberil enam mingit katseaega märgitud.

kui kuulutuses ongi kirjas, et ole kes sa oled ja olgu su eelnev kogemus, huvid, asjad mis iganes nad on...tule meile katseajale ja vaatame, äkki saab asja. siis on teine jutt. sel juhul on üsna selge, et tööandja otsibki nö. algajat ning ka tulijad tõenäoliselt ongi täiesti uhhuud antud teemal ja tõepoolest vajavad seda suurt koolitamist ning katseaega. sel juhul tõesti on vast ka õigustatud madalam palk mingiks ajaks (kui pikaks ajaks, oleneb siiski ikka täpsetest tööülesannetest ja vastutuse mahust)
kui ma aga tean, et ma oskan ja oskasin tsikleid remontida varem ning mul on näiteks 10+ aastat selle asjaga kogemust, olen ise end harinud nii teoorias kui praktikas, oskan kasutada kõiksugu erinevaid manuaalseid ja el.tööriistu...siis ma ilmselgelt hindan oma oskusi piisavalt kõrgeks, et mind ei pea 4 kuud suunama ja iga asja juures kõrval seisma. sel juhul ma aga loomulikult ei lepi ka mingisugune poole palgaga sest see oleks lihtsalt justkui iseendale pähe laskmine.
igal uuel töökohal, uues firmas on vaja mingisugust juhendamist, võibolla ka mingit koolitamist ja kõrval seismist, kuid kõik see ei ole töötaja mure, ja kindlasti mitte ei pea töötaja seda nö. omast taskust kinni maksma! kui ma lähen kuskile tööle ja veedan seal 8h oma päevast (+ veel sõiduaeg tegelikult) siis minu jaoks on see kellegile müüdud aeg, mida ma muuks kasutada ei saa. kas tööandja kulutab selle aja koolitamisele või millegile muule, see on juba tema otsustada ja tema finantseerida. töötaja asi ei ole see, et tööandjal läks eelmine (välja koolitatud) töötaja minema, mis iganes põhjustel. üürilaandjale vist ei lähe keegi rääkima, et kuule mul on praegu paar kuud katseaeg, ma maksan sulle seni pool üürist ja kommudest? toidupoes ei lähe ega ütle kassas, et teate ma praegu maksan 50% hinnast. tanklas ka allahindlust ei saa katseajal olles.

variant on loomulikult ka teha mõlema poole kokkuleppel lühike katseaeg. a'la 2 nädalat kuni kuu max. eriti sellises väikses kollektiivis on selle ajaga kindlasti selge (kui PÄRISELT on soov selgeks saada) kas töötaja on kompetentne.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”