Rääkige robotniidukitest. Jagage kogemusi.

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Re: Rääkige robotniidukitest. Jagage kogemusi.

Lugemata postitus Postitas bitter »

urmas66 kirjutas: 25 Mai 2022, 20:58
Muru saab heaks ikka eelkõige maapinda siledana hoides-hooldades ja õiget muruseemet kasutades või olen ma valel teel ja robot teeb ka minu kõngermaa heaks?
Sa oled õigel teel. Robot ikkagi vaid niidab. Ei tasanda, ei õhuta, ei juuri umbrohtu, ei kitku sammalt. Niitmise kvaliteet on küll hea. Lõikab teravalt ja ühtlaselt. Käsiniiduki tera teravana hoida viitsivad vähesed. Muru kvaliteet on iseasi. Ebatasane maapind, umbrohi, sammal - kõik see vajab eraldi tegelemist. Kevadel, sügisel ja kuivaga (muru kasv aeglane) sätin lõike kõrgemaks.

Roboti ostust (3 suve?) ma pole muru õhutanud. Nüüd kaevasin juhtkaabli sügavamale, sügisel ehk. Seega loogiliselt muru paremaks läinud ei ole. Aga roboti süü see vaevalt on. Mina süüdistan tootjat :). Võiks ju kaabli paigalduse juhendisse lisada - "äkki soovid mõnikord muru õhutada ka? Ära siis päris maapeale jäta" Nemad kirjutavad "võid jätta kaabli ka otse maapinnale, küll see tasapisi "sisse kasvab". Kõik on chill, no worries :twisted:. Igatahes näeb mu roboti niidetav ala väga hea välja. Ilmselt see on ka põhjus, miks mul õhutamine meeles ei püsi. Väljaspool piirdeaeda on niitmise kohustus järeltuleva põlve peal. Seal on küll viletsavõitu. Niidetakse nii harva kui vähegi võimalik, võililled saavad rahus kasvada.
Ain kirjutas: 26 Mai 2022, 08:48
Mul sõbral juba üle 10a. Husqv. robot. Väga ilus muru! Ütles et annab ainult väetist ja mürki! Naaber oli küsinud et kas Sul on kunstmuru? Samas erinevate firmade robotid niidavad ka erinevalt. Ja vahe pidi päris suur olema.
Mürki mille-kelle vastu? Ma käin ise umbrohtu kiusamas. Kas saab kuidagi lihtsamalt?

Aga nagu juba öeldi, robot ei ole murufännile. Fänn ostab midagi sellist https://www.gardenimports.co.uk/product ... n-electra/ ja teeb korralikud triibud peale

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”