Mootorrattur tahab kõhnaks ehk kuidas kaal alla saada.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Turist
Tänanud: 100 korda
Tänatud: 213 korda

Re: Mootorrattur tahab kõhnaks ehk kuidas kaal alla saada.

Lugemata postitus Postitas Turist »

urmas66 kirjutas: 20 Mai 2022, 12:24
Päevane kogus võiks olla 1800-2200kcl vahemikus olenevalt füüsiliset aktiivsusest. Trenniga ainult kaalu ei alanda,see on kindel.
Umbes nii vist võiks olla küll kui ei tee väga aktiivset füüsilist tööd või trenni. Hetkel mulle just tundubki seal 2000 kCal kandis paras olema (kuigi seda pakun vaid ühe päeva põhjal, mil mul enam-vähem õnnestus need kalorid kokku lugeda). Kunagi kui kõvasti trenni teha sai (ei teinud kaalu alandamiseks), siis läks u. 3500 kCal ja sellega kaal püsis OK. Kui on viitsimist ja võimalus sööki kaaluda ja kaloreid arvestada, eks siis peab mingi numbri pealt pihta hakkama (näiteks 2200 kCal) ja pidevalt kaalu jälgides vastavalt vajadusele siis koguseid korrigeerima, et langus ei oleks liiga kiire (räägitakse, et pole tervisele hea) ja samas see ikka toimuks. Ma praegu ei ole enam üldiselt viitsinud sööke kaaluda ja kaloreid arvestada ning püüan sisetunde põhjal toimida, jälgides kehakaalu ja seda, et peale söömist ei oleks "täis", kuigi alati ei saa ka sellele täiskõhutundele kindel olla kui süüa mõnda suure energiasisaldusega asja. Näiteks ükspäev olude sunnil ajasin lõuna ajal 100 g Twix-i sisse, mis sisaldab ~500 kCal. Loomulikult 100 g ükskõik mille söömisest on asi täiskõhutundest kaugel, kuigi kaloreid sai piisavas koguses. Samas süüa pool liitrit suppi, kõht võib isegi täis saada, aga kaloreid on 300 kCal. Tegelikult talvel mul kaalu langetamine tasapisi niimoodi pihta hakkaski, et hakkasin palju suppi sööma.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”