Liiklusülesanne: kellel on eesõigus?

Kasutaja avatar

Teema algataja
Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Re: Liiklusülesanne: kellel on eesõigus?

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Mina ei soovi kellegagi midagi kokku leppida ja paraku Maanteeameti selgitusega ka rahul pole. Miks? Ma pöördusin nende poole ja küsimusele vastamise asemel räägiti alguses, kuidas on hea seda ristmikku ületada. Täpsustavate küsimuste korral selgitati, et ristmik on reguleeritud, sest Kerese tänaval on foor, mis Männiku teel näha pole (minge ise kohale ja veenduge, et jalakäijate foor on nähtav aga autode oma mitte). Mõningaid täpsustusi selgitada ei soovitud või ei osatud. Aga põhiline, mis ei lase mul pidada maanteeameti vastust adekvaatseks on minu küsimusele "Kas antud ristmikul võib olla tegemist ebaõnnestunud liikluskorraldusega?" lihtsalt vastamata jätmine öeldes selle asemel:
"Kui Teile ei ole sellise ristmiku täpne liikluskorraldus teada ja puudub teadmine, kas tegu on reguleeritud ülekäiguraja või reguleeritud ristmikuga, siis tuleb lähtuda foorituledest ja manöövrid sooritada vaid lubava tulega.
Loodetavasti saab mõne järgneva liiklusseaduse muudtausega ka sellise olukorra selgitus seaduses natuke ühesemalt mõistetavaks."

"Ei" või "jah" oleksid olnud väga head vastused. Kui antud ristmiku puhul on kõik selge siis mida siin tulevikus seadusandluse osas veel täpsustada on?

Küll aga olen ma nõus sellega, et manöövrit tõepoolest antud juhul punasega sooritada ei tohi. Aga põhjus siiski natuke teine, kui eelkõnelejad arvata soovivad.
(11) Kui reguleeritav ülekäigurada tuleb ületada kõrvalepöörde lõpul, võib juht juhul, kui tema sõidusuunas pole stoppjoont või stoppjoonemärki, ülekäiguraja ületada, andes teed lubava fooritule ajal sõiduteed ületavale jalakäijale, jalgratturile ja tasakaaluliikurijuhile.
Siin on kõik tingimused täidetud, seega tuleb peatuda stoppjoone taga. Tõsi, ka jalakäijatele on sel ajal punane aga no mis iganes, seaduse esitatud tingimused on täidetud ja manöövrit sooritada ei tohi.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”