Liiklusülesanne: kellel on eesõigus?
-
- Tsikkel: Honda VFR1200x DCT Crosstourer
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 23 korda
Re: Liiklusülesanne: kellel on eesõigus?
Lepime nüüd niimoodi kokku, et mul on samasugune õigus oma seisukohti avaldada, nagu sinul ja sina ei tule mulle ette kirjutama seda, kelle seisukohtadega mina leppima pean või ei pea. Mina ei sildista sinu seisukohti - ei nimeta neid muinasjuttudeks ega ei kleebi külge ka muid silte. Seega lepime kokku, et sina ei tee seda samamoodi.Madlobster kirjutas: ↑08 Mai 2022, 09:40Järgmine LS "tõlgendaja"![]()
Lepime ikka nii kokku, et mnt ameti vastus on ülimuslik ning siinsed tõlgendused vaid muinasjutud. Jah olen nõus, et nimetatud ametist on ka rumalusi tulnud aga see ei ole see koht.
Ma ei ole veel mitte kuskil näinud Maanteeameti seisukohta konkreetse ristmiku osas. Sina oled? Palun siis kõigile toredatele foorumikaaslastele seda samuti tutvustada.Madlobster kirjutas: ↑08 Mai 2022, 09:40Kuna mntamet ütles, et see on fooridega reguleeritud ristmik, siis nii see on, vahet pole, mida keegi siin ütles/b, arvas/b või kuhu soovis/b sõita.
Ma ei ole mitte kuskil väitnud, et reguleeritud ristmikul võib keelava tule korral kuhugi keerata. Küsimus on selles, kas tegemist on reguleeritud ristmikuga Männiku teelt vasakpööret Kerese tänavale sooritava juhi vaates. Ristmikul olevale manöövrit lõpetavale tuleb anda võimalus manööver lõpetada teatud tingimustel. Toon selle tingimuse uuesti välja:Madlobster kirjutas: ↑08 Mai 2022, 09:40Reguleeritud ristmikul ei või keelava tule korral kuhugi keerata (ka siis mitte kui tõesti otse sõita ei taha)
Ristmikul olevale manöövrit lõpetavale tuleb anda võimalus manööver lõpetada
Roheline tuli annab õiguse punase tule suhtes
Kuna on reguleeritud ristmik, siis maas olevat jutti ei tohi oma tahtsi ignoreerida (sest foor kehtib ka sulle)
§ 58. Sõitmine reguleeritud ristmikul
(2) Foori lubava tule süttimisel peab juht andma teed juhile, kes lõpetab ristmiku ületamist, ja veel sõiduteel olevale jalakäijale.
Minu hinnangul kehtib tingimus reguleeritud ristmikul ja ainult sellele juhile, kes saab ristmikul liikuma asuda, kui seda lubab foori lubav tuli. Kui juht liigub reguleerimata ristmikul (s.t. talle ei anta lubavat foori tuld ristmikul reguleerimiseks), siis antud nõue ei rakendu s.t. ta lähtub teistest vastavatest liikluskorraldusvahenditest ja regulatsioonidest.
Ei pea hetkel vajalikuks oma seisukohtadega ("triaadiga") kuskile minna. Aitäh soovituse eest. Ei hakka kedagi karistama ja ei pea seda ka vajalikuks.Madlobster kirjutas: ↑08 Mai 2022, 09:40Lp. @Rasmusk võta oma tiraad ja minu vastus näpuvahele ning mine mnt ametisse (või sirgi juurde, või mõne tõsiselt võetava juurde, Aini tuttav ei loe, valesti sõitnud teemaalgataja like/pöial ka ei loe
).
Kui sul õnnestub sealt saada teistsugune seletus kui minu kirjutatu, võid mulle karistuse ise välja mõelda. Muul juhul veelkord, palun lõpetage rumaluste levitamine ja omatahtsi LS tõlgendamine, see on (eriti mootorratturile) liikluses üsna kibedalt lõppev. Ja kui saad vastuse mis ühtib minu kirjutatuga, siis palun aktsepteeri seda!!!
Palun ära anna minu seisukohtadele sildistavaid hinnanguid, vaid proovime jääda viisakaks ja keskenduda sisule. Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin. Me elame demokraatlikus ühiskonnas, kus oma isikliku seisukoha omamine ja arvamuse avaldamine on inimõigus. Mul ei ole mingi probleem kellegi teise seisukohti aksepteerida isegi siis, kui ma ise jään eriarvamusele. See on okei.
Aitäh hinnangu eest. Ma ei tea, et sulle oleks antud volitusi minu juhtimisõiguse äravõtmise osas.Madlobster kirjutas: ↑08 Mai 2022, 10:07
Reaalselt ei tohiks sul juhtimisõigust olla. Ja õiguse eemaldamine peaks olema juba õigustatud pelgalt nende väidete pealt ilma liikluses reaalselt vahele jäämata
Inimeste seisukohad võivad ka muutuda. Lepi palun sellega ka. Ma suudan oma seisukohti iseseisvalt kujundada ja neid vajadusel ka muuta, kui tekivad uued asjaolud, millega ma varem arvestada ei osanud.Madlobster kirjutas: ↑08 Mai 2022, 10:07Edit:
Ja siin kohal Lp. @Rasmusk tuletan sulle meelde, et eelnevas samasuguses teemas ei olnud sa samuti mnt ameti vastusega nõus, kus mnt amet lubas (ilma ristuval teel asuvate fooridega, ehk reguleerimata ristmikul) pöörde sooritada.
Seega julgen arvata, et täidad lihtsalt foorumit ilma sellele reaalset sisu andmata, ehk oled põhimõtteline mnt ameti seisukohtade vastane troll. Küsimus on lihtsalt, kuidas sa reaalselt liikluses käitud? Kas roheline tuli annab sulle eesõiguse? aga teistele?
Samuti lepime nüüd niimoodi kokku, et sa ei tule mind sildistama ja ad hominem ründama. Kui sinu seisukohad ei klapi minu omadega, ei tähenda see automaatselt seda, et minu omad on valed ja vice versa.
Ehk siis keskendume palun sisule, mitte sellele, mida keegi teeb või tegema peab või mida kelleltki ära võtma peab. Mina nimetan sellist käitumist isiklikuks ründamiseks ja see on minu hinnangul demagoogia.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.