Liiklusülesanne: kellel on eesõigus?

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 492 korda
Tänatud: 600 korda

Re: Liiklusülesanne: kellel on eesõigus?

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Rasmusk kirjutas: 08 Mai 2022, 08:16

1. Foori roheline tuli lubab liikuda (LS §7 lg 1 p1), kuid see ei tähenda veel seda, et foori roheline tuli annab liiklemisel teiste liiklejate suhtes eesõiguse. Need on ikka erinevad asjad.

2. Kustkohast on tekkinud arusaamine, et sellist ristmikku ei saa olemas olla, kus osadest suundadest ristmikule lähenedes on see reguleeritud ristmik ja osadest suundadest ei ole.

3. See on sama meelevaldne järeldus, et kui ma lähenen ristmikule ja minu ees on liiklusmärk "anda teed" (221), siis minu teega ristuv tee on automaatselt peatee? Ei pruugi olla. Ristuvate teede liikluskorraldus võib olla erinev.

4. Männiku teel sõidab vasakpöörde sooritaja, kes läheneb ristmikule, mis ei ole reguleeritud ning alustab vasakpöörde sooritamist. Kuna tegemist ei ole reguleeritud ristmikuga, siis ei ole tal ka kohustust Kerese tänavalt tulijale teed anda ning samuti ei ole tal kohustust lubada tema manöövri lõpetamist. Ainuke kohustus on tal anda teed vastutulevatele sõidukitele. Käib pauk.

Liiklusjärelevalve keskuse vastus tule ka on selline:

5.Siin vastuses on nüüd midagi väga valesti ja väga nihu läinud. Sisuliselt väidab Liiklusjärelevalvekeskus praegu seda, et tegmist on reguleeritud ristmikuga ehk siis nad räägivad iseendale vastu. Mina viitaks nende varasematele postitustele ja küsiks, miks nad annavad endale vastukäivaid selgitusi.

Reaalselt ei tohiks sul juhtimisõigust olla. Ja õiguse eemaldamine peaks olema juba õigustatud pelgalt nende väidete pealt ilma liikluses reaalselt vahele jäämata

Edit:
Ja siin kohal Lp. @Rasmusk tuletan sulle meelde, et eelnevas samasuguses teemas ei olnud sa samuti mnt ameti vastusega nõus, kus mnt amet lubas (ilma ristuval teel asuvate fooridega, ehk reguleerimata ristmikul) pöörde sooritada.
Seega julgen arvata, et täidad lihtsalt foorumit ilma sellele reaalset sisu andmata, ehk oled põhimõtteline mnt ameti seisukohtade vastane troll. Küsimus on lihtsalt, kuidas sa reaalselt liikluses käitud? Kas roheline tuli annab sulle eesõiguse? aga teistele?
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”