Mootorratturi elu korteris on odavam, kui majas (või vastupidi).

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7219
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1877 korda
Tänatud: 521 korda

Re: Mootorratturi elu korteris on odavam, kui majas (või vastupidi).

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

ranel kirjutas: 01 Mai 2022, 20:57
2006.a projekti järgi ehitatud maja on küll selline, mis on kaugel tänapäevasest majast. Neil tavaliselt on energiaklass D või parimal juhul C. 2013.a oma majal katust uueks ehitades mõned "spetsialistid" ütlesid, et miks soojustusele nii palju raha raiskad. Tegin too aeg Soome normi järgi, mitte see hetk Eestis oleva järgi. Tagantjärele oli ikka hea otsus.

Kui praegu maja osta, siis kisuks ikka pigem korraliku A energiaklassi maja suunas maasoojuspumbaga, mida toetavad sügisel ja kevadel päikesepaneelid.
Enne kui midagi kritiseerida võiks viisakalt küsida,et kuidas ja mis. Aga Sa juba tead, et kõik on pask ja s**t, sest aasta oli 2006
Mul on 375mm tuhaplokist sein +100mm kõva Paroc kivivill plasttüüblitega millel juba peale kleebitud tuuletõkke paber-kile Dupont Tyvek. Sarnane,mis käib sandvits paneelide sisse. Välisvooder tellis. Seinapaksus a´550mm. Sein ehitatud laest kõrgemaks a´50cm, et vältida külmasildasid müürivöö kaudu. Lagi 500mm paroc vill,mille all hingav paber ja selle all veel 100mm vahega alla poole toodud puit lagi, millele on osades tubades veel kips peal. Põrand soojustatud alt 250mm EPS-ga + 200-250mm betoon, kus sees vesi põrandaküte. Vundament 1,2m sügavusele soojustatud EPS-ga+ hüdrosilolatsioon+ 1,2m laiuselt veel EPS maasees ümber maja 1,2m sügavusel. Aknad mingid selektiiv-blabla klaasiga Fenestra toodang. Vent on küll väljatõmme, aga see on minu valik, sest ma ei taha sundventi. Maaküte, millele täna saaks soodsamalt töötava sedame, seda ei vaidle vastu.
Ehk täna ehitatakse, peale sundvendi, lahjemate normide järgi enamus majad. Mis klassiga mul tegu, ei tea, sest pole seda vaja ja ei kavatse seda ka hankida kuna see ei anna mulle midagi. Termokaameraga lasin üle käia, 0 defekti. Soojustuse paketi pani mulle kokku tuttav Paroci insener, kes tegi asja, mis oli nende endi toodangu nö tipp.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”