Mootorratturi elu korteris on odavam, kui majas (või vastupidi).

Kasutaja avatar

Teema algataja
Turist
Tänanud: 99 korda
Tänatud: 207 korda

Re: Mootorratturi elu korteris on odavam, kui majas (või vastupidi).

Lugemata postitus Postitas Turist »

M.T. kirjutas: 28 Apr 2022, 21:22

Olen ma pensionär või mootorrattur? Mis on teema pealkiri?
Teema sai alguse sinu väitest, et MINA elaksin korteris odavamalt. Samas omamata halli aimugi kellega sa räägid, kui suur on mu pere, lemmikloomade arv, hobid ja selle varustus jne. ehk minu vajadused pinna suuruse ja ladustamisvõimaluse osas. Ning siis hakkad võrdluseks tooma 40-50 m2 kortereid ning võrdlema mind 1-lapselise perega. :wack:
Iga teema areneb. Pole see teema olnud siin mingi spetsiaalselt ainult SINU kohta juba üsnagi algusest saadik, ära väga kurvasta. (w) Muud inimesed enamasti kulutavad majas elades rohkem (esiteks juba kui nad oma Mustamäe väikese korteri asemel juba maja ostavad, siis maja ostetakse suurem) ja neid vähe huvitab kui just konkreetselt sinul vastupidi on (erand kinnitab reeglit?). Ela nüüd oma majas odavamalt edasi kui korteris elaksid ja ära rohkem lasteaialapse lälinat siia kirjuta.
will111 kirjutas: 28 Apr 2022, 16:59
Üldjuhul kinnisvara hinnad siiski tõusevad ja päris jõudsas tempos. Naise korteri turuväärtus näiteks on tõusnud alates ostmise hetkest ~100k eur, ja müügiks läheks see soovi korral päris kiirelt ja lihtsalt.

Lühiajaliselt võivad igasugused "huvitavad" asjad hindadega toimuda. Kuidas sa seda jõudsas tempos hindade tõusmist kommenteerid kui toon ühe täiesti nö. keskmise korteri põhjal elulise näite, mis aastal 2003 maksis 250 000 EEK ehk 16 000 eur, mis oli sel ajal 37 kuu keskmine brutopalk. Praeguseks hetkeks loomulikult on seal ka mõningast remonti tehtud ja on paremas seisus kui oli aastal 2003 ehk siis sinna on ka raha juurde pandud võrreldes ostuhinnaga. Arvestades tänast brutopalka, on hetkel selle asja väärtus ka suhteliselt samasse auku mis 37 kuu brutopalk. Ehk siis aastal 2003 "investeerisid" selle summa ja aastal 2022 on see summa ikka täpselt sama palju väärt. Lisaks maksti pangalaenu intresse (ehk reaalselt taoti sinna kinnisvarasse nende aastate jooksul tugevalt üle 40 kuu keskmine palk sisse). Kus on väärt investeering? :nono:
Mul ei ole hetkel ühegi tuttava või enda kogemuse põhjal tuua sarnast näidet majaga, aga tõenäoliselt on eramajadel (ja ka muul kinnisvaral) hindade muutumised sarnase joonega.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”