Mootorratturi elu korteris on odavam, kui majas (või vastupidi).

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Mootorratturi elu korteris on odavam, kui majas (või vastupidi).

Lugemata postitus Postitas will111 »

"Korteris elades võibolla ei remondita ka selle perioodi ajal midagi, aga maksad ikka. Tuulde visatud raha majaomaniku seisukohalt vaadates."

Täpselt, ja kõike seda täpselt sõnasõnalt olen ise näinud, kogenud ja läbi elanud. Korteriühistu esimehena kusjuures, aga muidugi ka tavaneegrina teistes kohtades.

Üks eluline näide ka. Kuigi aeg juba umbes 8a tagasi aga siiski, eks koefitsendi võib igaüks vastavalt oma nägemustele juurde arvutada. Kui olin kortermaja ühistus ja võtsin pakkumised maja välisfassaadi renoveerimisele (sisult soojustamine, ventilatsiooni renoveerimine ja mingi töö rõdude piiretega vms) siis pakkumised algasid mu mälu järgi kuskil 200k. See oli siis puhas töö pakkuja hind, ja tegu oli minumeelest 18 korteriga majaga, igatahes 3 korrust ja 3 trepikoda. Muidugi selle asja jaoks oleks ühistu võtnud laenu ning töö hinnale oleksid lisandunud laenuintressid. Noh ümmarguselt arvestatuna vist kuskil 300k oleks kogu see pull maksma läinud, jagatuna siis ära 18 korteri peale. Ma arvan, et minu korteri puhul oleks see tähendanud kokku umbes ~40 ruutmeetrit "revoneeritud" välisseina + need mingisugused tööd rõdudega (neid oli korteril 2tk, üsna suured ja kummalgi pool maja). Lisaks oleksin ma pidanud veel samal ajal oma raha eest ilmselt tellima akende vahetuse sest minu korteril olid veel need originaal nõukaaja lõpu aknad. Seega kokku kuskil 20+k raha. Korter oli umbes 65 ruutu.
Enne ma tõin siin ka välja kui palju mul läks oma isikliku eramaja kogu piirde vahetus (mitte ainult soojustuse ja krohvi peale kleepimine) koos akende vahetusega. Maja alumine korrus ehk siis sõna otseses mõttes need ruumid, mille seinad uued tegin on samuti umbes 60-65 ruutmeetrit põrandapinda, aga välisseina ruutmeetreid on seal kindlasti rohkem, pakun, et äkki umbes 70 kanti. Kusjuures seda tööd ma tegin mõnevõrra hiljem kui sai need kortermaja renoveerimise pakkumised küsitud. Täna ma arvan sama pakkumine samale kortermajale oleks suurusjärk 400k ainult töö + siis laenuintressid.
Kummal juhul siis remont kallim tuleb, kas eramajal või kortermajal? Isegi kui keegi arvab, et will on ilge rott ja kindlasti tegi mingist odavast risust. No kui ostad samad materjalid 3 korda kallimalt ehk läheb ~10k eur...endiselt on vahe 2kordne ja korteri kahjuks. Ja seda 8 aasta taguse hinnapakkumise puhul. Täna ma vist ei julgeks neid hinnapakkumisi kortermajale võttagi, et mitte närvivapustust saada :D

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”