Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

martinkark
Tsikkel: Iz
Tänatud: 15 korda

Re: Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Lugemata postitus Postitas martinkark »

Mis ma su asemel teeks:

- Saaks lahti igasugusest kibestunud keskealise väikeettevõtja mentaliteedist või sheeri seda pigem oma sõpradega õlleklaasi taga. Ära eelda et sul tuleb mingi visiooniga mehaanik kes peaks panustama hingega sinu firma arengusse, ära kuku elutarkusi jagama ja riiki ja noorust jms. kiruma, ära kommenteeri mis keegi oma rahaga teeb, autoga sõidab ja ära kommenteeri, et 1200€-ga on kuus ka täitsa võimalik ära elada. (Enamus 45+a väikeettevõtjad just sellise suhtumisega on)

- Siin läbi käinud ka paar korda: Ära uduta palgaga ja ürita oma ettevõtlusriske mehaanikuga jagada. Tulusid sa vaevalt jagad. Mehaaniku asi pole tööd ette otsida. Tema tuleb ja müüb sulle üksnes oma töötundi. Sina vaata ise, et leiaks talle maksimaalse väärtusega tööd vastavalt tema oskustele. Üldjoontes sedatüüpi väikeettevõtjad sageli kasutavad mudelit, kus kui äri kehv on, siis jagatakse seda töömehega aga kui äri õitseb, siis töömees unustatakse ära.

- Eelmise punkti jätkuks veidi- fikseeri ära konkreetne kuupalk- nt panegi 2000€ (vms) neto kätte ja vsjo. Ja kui keegi sul sellega tuleb, siis sinu asi veenduda, et ta on asjalik. Kui pole, ja sulle väärtust ei loo, siis minge sõbralikult laiali. Ehk on mehel kutsumus kuskil mujal ja pole mõtet tema aega raisata. Mehaanikul ka arved maksta ja selline udutamine, et näe, see kuu sa tegid kehva tööd ja kliente ka väga polnd, et saad 1000€....järgmine kuu vaatame jälle kuidas on...sky is the limit. Ma ise kunagi nooruses käisin ühe sõukse mehe juures vestluse. Vend oli igasugu jura guugeldades mingeid esindusõigusid välja kaubelnud. Ütles, et ma loogu kliendibaas ja müügu kõike seda ja kui leian veel netist midagi mida esindada, siis võime tootevalikut suurendada ja et palka saan müügi pealt... ärimudel missugune.

- Lisaks fikseeritud kuupalgale paku võimalust neil raha teenida. Et inimene nt kui sul mingi hetk on palju tööd, siis paku neile võimalust ka lisaraha teenida. (ala et norm on päevas 20 rehvi vahetada, aga kõik mis üle selle läheb, et sealt saab mees mingi koefitsendi lisaks)

- Noortele töötab veits ka äkki see väline sära- tee töökoda ilusamaks, tee mõni instafotoshuut, palka mõni suunamudija

- Mõista, et töömehega tuleb tegeleda, et kui sul mees vigu teeb, on see sama palju sinu süü kui tema. Sinu asi on teha töökeskkond selliseks et ta ei saaks vigu teha, et tal oleks manualid ja riistad olemas, et ta oleks korralikult koolitatud ja sa oled selgitanud kõiki põhimõtteid. Kui tuleb viga, siis tuleb organiseeritult

- Läheks töötukassasse ja sealt küsiks auto/tehnilise taustaga töötute meeste kontaktid, kutsuks nad (tasulistele) proovitöödele ja vaataks mis meestega tegu. Ma ise töötukassa kaudu päris häid mehi saanud. Aga sageli on nad algul olnud teise ala poisid, ise pigem tagasihoidlikud või ka juba veidi küünilise suhtumisega. Aga kui nendega tegeleda, neile eeldused luua, et nad saaks tööd teha- võibolla pead natuke oma tööprotsesse muutma (vb mõni ei oska arvutit, siis manuaalid paberil välja printida vms.)

Et kokkuvõttes- võta ise suurem initsatiiv mehe otsimises (kuulutus pole initsiatiiv), panusta tugevalt ta õpetamisse, paku talle mõnusat kohta kus töötada, võimalda tal normaalselt raha teenida, ära nussi ta ajusid- ja ma usun et olekski olemas.

StreetMoto kirjutas: 19 Apr 2022, 09:34
Alustan teemat, mis suure tõenäosusega tõmbab kiirelt fleimiks ja targutamiseks,...

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”