Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Kasutaja avatar

demineerija
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 13 korda

Re: Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Lugemata postitus Postitas demineerija »

Vaadake siinses foorumis mõnda töökuulutust, mis enne teie oma postitati.
Kuulutused kiired, konkreetsed ega kuma läbi “suhtumist/huumorit/slängi/meeleolu”.

Võõral tänavalt võib sellisest kuulutusest mulje jääda, kus eelmine töötaja on “süüdi”.
Uus töötaja on juba eos lahterdatud juhist mitu astet madalamasse “kasti” ning lisaks peaks tänulik olema, kui üldse võimalus antakse.

Peale sellist potensiaalset muljet ei viitsigi enam enda aega raisata ja töökohaga lähemalt tutvuda.

Võiks konkreetselt välja tuua, keda otsitakse, mida eeldatakse, mida pakutakse (palk/koolitused/puhkus jne hüved)
Kuulutus võiks vastata kõikidele küsimustele, mis töövestluse esimese 10 min jooksul nagunii lauale tuleks.

Katseajal vähendatud palk kipub ka pigem ajalukku kuuluv aspekt olema.
Ei tasu unustada, et katseaeg töötaja vaatest ka tööandjal.

Eks oma rolli mängib ka potensiaalse töötaja kliendikogemus teie juures.
Lisaks kindlasti ka asukoht, mis tipptunnil magalarajoonidest tulles kiiresti tüütuks muutub.

Pika ja lohiseva jutu lõpuks küsiksin hoopis ise teise nurga alt paar hüpoteetilist küsimust.

Kujutagem ette, et olen töökas ja korralik mehhaanik, kes vastab kõigile teie ootustele ning vaatan parajasti tööturul ringi.

Miks ma peaksin just teile tööle tulema, kui lihtsalt palga number täiesti kõrvale jätta?
Millega te tööandjana eristute konkurentidest?
Mis on see präänik millega te mind ahvatlete?

P.S

Palk/palgatõus motiveerib töötajat vaid lühiajaliselt.
Ma pigem saan kehvemat palka ja lepin ajas väiksema tõusuga, kui töökeskkond on muhe.
Kolleegium äge ning tööandjat päriselt huvitab, kuidas mul inimesena läheb.

Kuna te olete suhteliselt väike ettevõte siis pigem lööge sellega, et otsite “sõpra” ja tõelist kambajõmmi ning ei löö risti ette, kui töötajal on vaja hiljem tulla/varem minna või keset päeva tund paar kadunud olla.
Tulete töötajale vastu, tuleb töötaja ka teile vastu.

Tilganäppijatele tuleb alati kirsaga anda, kuid seda ei peaks reklaamima.
:bsmile:

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”