Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Lugemata postitus Postitas will111 »

Eelviimasele postile kirjutan alla. Umbestäpselt sama stoori ka endal ning mõtted samuti suuremas osas kattuvad :D

Miks ei lähe mehhaanikuks. Tegelikult võiks ka vabalt minna ja oleksin isegi nõus aktsepteerima oluliselt madalamat palka kui mul on nö. "puhast tööd" tehes it-sektoris. Aga seal on mõned aga'd. Esiteks, oluliselt madalam võib see palk olla, aga kindlasti mitte ligi 2x madalam. See kipub juba absurdseks, eriti arvestades, et mehaanikuna tegelikult ikkagi tuleb neid kasulikke tööminuteid/tunde kindlasti rohkem kui it-sektoris. Ehk reaalset tööd tuleb teha tegelikult vaieldamatult rohkem ja töö on mõnevõrra ebameeldivama iseloomuga ka. Mulle tundub, et mehaanikule reaalselt üle 1500e (bruto) ei taheta eestis ikka endiselt kuskil väga maksta. Ja see on üsna jabur tänasel päeval. Aastat 5 tagasi ehk oleks see veel kuidagi aktsepteeritav.
Teiseks, musta tööd, madalamalt tasustatud tööd võiks teha juhul kui seal on mingid kindlad omad hüved ja plussid vs. kontoritöö. Olgu selleks siis hästi paindlik tööaeg, hästi pingevaba töö, väga huvitav ja vaheldusrikas töö vms. Paraku sellised hüved kipuvad sul olema pigem vaid siis kui oled "oma bisnessiga mehaanik" ning valid ise, millal ja millise töö ette võtad. Oma bisnesiga jälle muidugi pole kaugeltki mitte nii palju töid, mida üldse teha saaks.

Sarnaselt eelkirjutajaga olen samuti juba umbes 30 aastat pidevalt mehaanikat ja elektroonikat näppinud, nii et oskusi on, haridust on, iseseisvat mõtlemist ja projektijuhtimise ning tiimijuhtimise kogemustki on :D Kuid jah, saada tänasel päeval ~1200e kätte selle eest, et teha igapäevaselt käed mustaks ning käia kuskil
kohal 8st 5ni, allud kellegile ja lõppkokkuvõttes ikkagi teed ka suhteliselt rutiinset tööd (õlivahetus, rehvivahetus, piduriklotsi vahetus, amordihooldus - repeat). Kui kõik see kokku panna siis tõesti ei tõmba lihtsalt. Ja olgem ausad, ümberringi toimuva valguses kõiksugune töötasu, mis on väiksem kui 10eur tund NETO, no ei pane isegi mõtlema.

Palju on täna üldse ühe sellise keskmise tsiklihoolduse hind mõnes ametlikus töökojas/hoolduses? Või siis ka mingi lihtsama remonditöö? Ma mõtlen selliseid asju, mille teeb kuskil nii 2-4 tunniga ikka ära. Eeldaks, et 100-200eur vist ikka? Fäncymates kohtades arvatavasti ka rohkem? Ja ma pean silmas AINULT töö hinda, mis ei sisalda varuosi.
Kui töö maksab ütleme keskmiselt 150eur ja mehaanik teeb seda näiteks kuskil 3 tundi siis tegelikult ju võiks töö tegija selle töö pealt teenida VÄHEMALT 10eur/h kätte küll. Ja peaks saama sealt veel ära maksta kõik maksud ning peaks jääma kõvasti üle ka bossile

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”