Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Jalamees
Tänanud: 27 korda
Tänatud: 31 korda

Re: Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Lugemata postitus Postitas Jalamees »

Pakun välja endapoolsed 2 senti:
Motondus oma klassikalises mõttes on muutunud. Sõitjaid küll jagub aga enam ei võrdu tsiklimees õlinäpuga, elik reaalseid tehnikaalaste oskustega inimesi pole enam niipalju. Alles jäi kuskilt FB silma kus keegi reaalselt uuris mis määrdenippel tal ratta küljes on- osutades ise siduri õhutuse nipplile.... Või uuritakse kuidas ketti õlitada jne.. Ja ma miskipärast usun, et tsiklimehhaanikuks tuleb tänavalt pigem entusiastist asjaarmastaja kui lihtsalt tehnikahuviline- entusiaste aga jääb järjest vähemaks. Antud kuulutuste valguses mulle tundub, et võib jääda mulje , et rõhutakse just sellele, et " tule näita kui kõva tsiklimees oled- ...maksame 1500-2000 kätte" mis võib nn mehe metsast keda annaks koolitada, eemale tõrjuda.
Teiseks, nagu eespool keski mainis siis tegijale-kohusetundlikule-mõtlevale inimesele on oluline sissetuleku stabiilsus. Selles osas võiks täpsustada kuidas see tööandja poolt tagatakse.
Palga vahemik1500-2000 on suht suur (25%) ehk tooge välja millest täpsemalt see sõltub... Eeldame et valid välja töötaja kes vastab ootustele/kvalifikatsioonile siis 1500 on normtundide eest? 2000 kui oled eriti tubli, milles tublidus seisneb? Ja ma arvan et sealt vahelt läheb kuskil joon mis on erineva kvalifikatsiooniga inimeste palga piiriks- a'la inimene kes oleks keskmiselt nõus 2000 ei vaata alla 1750 pakkumisi ja inimene kes teenib keskmiselt 1400 ei vaata üle 1750 tööpakkumisi (alateadlikult)
Mina ka ei usu, et pakkudes 3000 palka saad oluliselt parema valimi just su esimeses postis välja toodud põhjustel. 2000 on sellinne summa mille eest saab juba suht ok ära elatud kui on tagatud stabiilsus, norm tingimused tööajale jne, ehk see ei ole ilmselt põhjus miks puudub huvi.
Kahjuks või õnneks täna määravad sellised märksõnad nagu stabiilsus, paindlikkus, töötingimused, "huvitav töö" rohkem kui palganumber ja eriti nishi aladel kuna konkureeritakse laia ampluaaga üldise tehnikasektoriga.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”