Mac, täpselt seda ma ju väga konkreetselt täpsustasingi, et rõhud on jalg ja mootorrattal erinevad ehk et sealt kalkulaatorist saadud numbreid ei saa rakendada otseselt mootorrattale. Kui minu postitus läbi lugeda siis ei saa see küll kuidagi segaseks jääda.
Mõlemad asjad on siiski kaherattalised sõidukid ning mõlema otsas istuvad samasugused sõitjad, ka kohad kus sõidetakse on tihtipeale täpselt ühed ja samad. Rõhud ei transleeru üks ühele aga ei ole ka mitte kuidagi õige väita, et seal pole absoluutselt mitte mingisugust seost. Raskem sõitja on raskem sõitja, nii jalgratta kui mootorratta otsas. Kui jalgratta puhul tähendab see näiteks 2 korda suuremat rõhku või ütleme 1.2bar suuremat rõhku (1.2 vs. 2.4bar) siis mootorratta puhul a'la 50% suuremat või siis 1.2bar vs. 1.8 bar. See on muidugi ümmargune näide ja kalkulaatori mõte oli lihtsalt näidata, et sõitja mass mängib rolli, ei rohkem ei vähem. Kes tahab seda fakti ignoreerida muidugi vaba valik ja mul on ükskõik, mis rõhuga keegi ringi paarutab. Kuid ärme palun tee nägu nagu füüsikaseadused taaskord ei kehti