Rumalad või segased küsimused jms

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Piipz kirjutas: 29 Mär 2022, 11:41
Tekkis huvitav küsimus joonlaseri kasutamise kohta.
Endal on kodus praegu mingi Stanley, mis ise loksub kenasti loodi ka, seega saan seinale kenasti sirge triibu, mille järgi näiteks pilte seinale riputada.
Aga. Triip tuleb sama kõrgele, kui laser ise on. Kui ma tahan triipu kõrgemale, et ta ka loodis oleks, pean laseri enda tõstma ka sama kõrgele. Seega kui mul on lagi 3m kõrgusel, et paigaldada sinna näiteks kardinapuu, siis peab mul aparaat olema teisel pool ka nii kõrgel, et loodis triip seinale joonistada.
Hetkel on mul mingi fotoka statiiv, mis läheb ligi 2m, kuid sellest jääb vähemaks ja kõrgem statiiv tundub juba üle võlli.

Küsimus siis - kas on sellist laserit üldse olemas, mis suudab loodis horisontaaltriibu teha masinast endast kõrgemale? Ei?

Loomulikult saaks mingite abivahendite, a la tavalise joonlaua ja nivelliiriga kombineerida. Aga mõtlesin, et äkki on lihtslat selline ühe nupuvajutusega variant ka olemas.
Mõõdud laseri troonist tavalise mõõdulindiga ja teed pliiatsiga märgi seinale. Ega keegi ehitusel kah ringjoonlaserit kogu aeg üles-alla liiguta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”