Kõige tähtsam asi motomehele? Saun! Räägiks.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1992 korda
- Tänatud: 585 korda
Re: Kõige tähtsam asi motomehele? Saun! Räägiks.
Mul on selles praeguses ahjus rest malmist ja kõik need 14 ja peale aastat on see vastu pidanud. Kuidas malm ära põleb ei oska kommenteerida. Mingi meeletu tõmme nagu sepa ääsil?Fox kirjutas: ↑16 Mär 2022, 13:30Sõltub malmi kvaliteedist. Kogemus selline - mul saunas kellegi külasepa tehtud 8mm lehtmetallist seinaga keris, kolde põhja oli keevitatud 10mm läbimõõduga raudvardad mis siis kollet tuhasahtlist eraldavad. Nii umbes 10 aastaga põlesid need keskelt läbi, loogiline ju ka. Ei viitsinud ise uut analoogset resti kokku keevitama hakata ja kahmasin ehituspoest esimese ettejuhtuva malmist resti. Kestis see umbes pool aastat. Nüüd uus ja veidi jämedam malmist rest soetatud, see on paar aastakest vastu pidanud (keskelt ehk kõige intensiivsema tule tsoonis on juba paar varrast läbi põlenud aga veel kannatab mõnda aega kasutada).
Mina kütan sauna nii, et sahtel on peale tule üles võtmist alt peaagu kinni (siibrit ei ole vahel) ja puudeks on kuiv lepp. Vahel suts kaske ka sisse trehvanud. Puud toon üldjuhul nädal enne tuppa sooja. Mulle meeldib mitte ülikuum saun vaid kerisekivid peavad kuumaks saama, mitte ruum. Kuumade kividega saab hea leili ja nauditava olemise saunas. Üritan 80 kraadi või suts peale temperatuuri hoida.
Samas see malmist korpus,mis neil ahjudel nagu Ats30-l on ostetud, ei põle nüüd küll läbi, see pole loogiline. Pliidirauad on ilmselt õhemast malmist ja kestavad ka aastakümneid, kui ise neid katki ei tee.
Pigem on huvitav kuidas on leili viskamine ja kõik muu tunnetatav teema sellise ahjuga.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.