Triumphi tulevik on elektriline

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Triumphi tulevik on elektriline

Lugemata postitus Postitas will111 »

Mac, aga miks sa arvad, et elektritsikli kaal, sõiduulatus ja laadimisaeg ei või kasvõi näiteks sellesama triumphi puhul olla/tulla juba piisavalt võrreldavad bensukaga? Hinna kohta on muidugi väga raske öelda, vaevalt, et see nüüd päris 1:1 võrreldav tuleb aga võiks öelda, et siin on jällegi korrektsete arvutuste tegemise küsimus ka. Kui sul ikka bensukaga näiteks saja paagitäie läbi sõitmine maksab juba 3000+eur ja elektrikaga võtad sellest summast ühe nulli maha ning piirdud mingi kolmekohalise numbriga siis mingil hetkel eseme kasutusaja jooksul võib see hinnakriteerium hakata ka vaikselt võrdsustuma.

Täpseid numbreid triumphi kohta muidugi veel teada pole - kaalu ja sõiduulatuse osas siis. Aga no kui konkurentidel on kõigil juba täna range'ks lubatud vähemalt ~200 miili siis vaevalt küll, et see triumph saab omale lubada palju väiksemat. Mootorratas, mille sõiduulatus "ühe paagiga" on vähemalt 250km on minu arvates täiesti piisav vähemalt 90% rattutitest. Kaalu osas ma ka väga ei muretseks. Täiesti võimalik on teha alla 200kg kaaluv igati adekvaatne elektrikas. Kes natuke täpsemalt selle konkreetse masina kohta uuris siis näiteks mootor/kontroller "unit" võimsusega 130kw kaalub siin vaid 10kg! Ei tea kuivõrd tõeseks see osutub aga minu prognoos on, et aku+kogu powertrain sellel tsiklil hakkab kaaluma <100kg. Ja kuna muud mingit "üleliigset" kraami seal ei ole ega lisandu siis olen 99.9% kindel, et tsikli omamass jääb väga ligilähedane tänastele sarnastele bensukatele. Laadimise kohta oli kuskil vist isegi midagi mainitud, nimelt 80% SoC pidavat akupakk saavutama kui ma õigesti mäletan siis 20 minutiga. Kuna tsikli akupakk ei ole sama suure mahtuvusega kui igasuguste teslade omad siis ma olen üsna kindel, et ka tavalisemad laadimispunktid suudavad seda oma väljundvõimsusega ka reaalselt tagada. Kui tavalist tsiklit käid tankikas ja sul võtab keskmisel mingi 3-5 minutit kogu protsess aega ning elektrikat laadides läheb ~20 siis ma ei näe, et see oleks enam mingi helesinise unistuse purunemine. Pealegi saab vajadusel ju üsna arvestatava koguse voolu sisse ka veel palju lühema aja jooksul kui 20 minutit.

Matkamine on omaette teema ja vajab kindlasti elektrikaga vähe paremat planeerimist ning võib võtta 1000km puhul sihtkoht jõudmiseks tõepoolest paar h rohkem aega. Samas, isegi autoga matkates (mida ma olen teinud ikka väga palju) ma tavaliselt puhkan ikka jalga iga ~300km takka kuskil bensukas, vahel pool tundi, vahel ka rohkem

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Uudiseid ja teateid kogu maailmast”