Triumphi tulevik on elektriline

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Triumphi tulevik on elektriline

Lugemata postitus Postitas will111 »

Akutehnoloogiates ju mõeldakse peaaegu igapäevaselt midagi uut välja. Okei, see oli piltlikult öeldes - ehk et akude areng on väga kiire. Aga tehnoloogia üleüldiselt muutub tõepoolest peaaegu otsesõnu igapäevaselt paremaks. Loomulikult läheb aega, et see paremus ka tarbija jaoks vastuvõetava hinnaga nö. turule jõuaks. aga ega seal mingit muud varianti ei ole, varem või hiljem ta jõuab ning kuna arendus on pidev siis ka tavatarbija jaoks on paremate tehnoloogiate turule jõudmine üsna pidev.
Akupakkidega paremad/väiksemad elektriautod sõidavad tänasel päeval juba ära ~300tkm ühe pakiga minuteada. Ei ütleks, et see nüüd väga kehv tulemus on. Pealegi peale selle 300tkm ära sõitmist ei ole need akupakid veel kaugeltki täiesti ammendunud. Võetakse kasutusele eneriasalvestitena jne. Mina näiteks olen terve oma senise elu jooksul sõitnud erinevate isiklike autodega maha vist vaid kuskil 150tkm, igatahes kindlasti alla 200. Kui üks elektritsikkel sõidab täis näiteks 100tkm, seda siis teoreetiliselt ja ühe sama tehasest installitud pakiga siis minumeelest see on juba selline läbisõit, et enne selle täis saamist toimub sõiduki nö. moraalne vananemine ja sel jõuab ilmselt olla vähemalt 3 erinevat omanikku vähemalt 10-15a peale. Nii et ma ei näe tegelikult juba tänase tehnoloogia juures mingit probleemi elektrikate keskvusega. 100tkm on vaid 500 laadimistsüklit, keskmiselt 200km range juures. Sellise arvu tsükleid teeb igasugune akukeemia täna vabalt ära ja 200km ulatus on ilmselt ka juba täitsa mõeldav saavutus kui ei sõida pidevalt vaid "kolmesajaga" otse edasi-tagasi tallinn-pärnu vahet. Linnaliikluses ja miks mitte ka igasuguste kullerdamiste jaoks oleks elektritsikkel minumeelest täiesti ideaalne pill

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Uudiseid ja teateid kogu maailmast”